Учні черкаського ФІМЛІ Владислав Горбатюк, Тимофій Глухов і Валентин Ляшенко нині проходять мовне стажування в технічному ліцеї Луї Армана міста Пуатьє, що у Франції.


Крім освітніх програм, школярі змогли поспілкуватись із родинами французьких ліцеїстів. Проживають черкащани в гуртожитках, а також у сім’ях.

За словами директора Черкаської міської громадської асоціації франкомовний центр «Альянс» Інеси Павлюченко-Ноель, кожний учень відвідує заняття в класі свого французького друга, бере участь у заняттях, педагогічних проектах.

– Така практика дозволить нашим учням поглибити знання французької мови з технічних дисциплін. Адже у майбутньому вони планують вступати до університету Пуатьє на факультет «Інженерія», документи вже подані, – наголошує Інеса Павлюченко-Ноель. – Двотижневе стажування передбачає щоденне детальне знайомство з навчанням французьких ліцеїстів, їхнім життям за розкладом навчального закладу.

Також черкаські ліцеїсти навчатимуть української мові двох студентів з курсу технічного ліцею імені Луї Армана, які приїдуть на стажування в Черкаси 27 травня і пробудуть у нашому місті до 5 липня, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100