Прокуратура міста Черкаси виявила факт незаконної вимоги оплати за надання медичної допомоги в Третій Черкаській міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Встановлено, що 28 березня до лікувального закладу за викликом «швидкої допомоги» було доставлено громадянина. Черговим неврологом його було направлено на проведення СКТ головного мозку до кабінету комп’ютерної томографії ТОВ «Скен Лайф», яке на території лікарні надає вказані послуги. За проведення дослідження дружина хворого сплатила 490 грн.

– При направлені хворого для проведення комп’ютерної томографії черговий лікар-невролог не роз’яснила його дружині, що хворий має право отримати вказану послугу безоплатно. Це є порушенням права громадянина на безоплатну медичну допомогу, – зазначає прокурор міста Черкаси Олександр Маслюк.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 184 ч. 1 Кримінального кодексу України – незаконна вимога оплати за надання медичної допомоги в державних чи комунальних закладах охорони здоров'я. Стаття передбачає як покарання штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, пояснюють у прес-службі прокуратури міста Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100