Прокуратура міста Черкаси встановила порушення під час будівництва житлового будинку за адресою вул. Героїв Сталінграда, №38.

Фото: aktsent.com.ua

Фото: aktsent.com.ua


Як повідомив прокурор міста Черкаси Олександр Маслюк, під час перевірки встановлено, що вказаний житловий будинок має деформаційні тріщини в стінах та перекриттях, імовірними причинами яких є, зокрема, людський фактор, неякісна кладка стін та відхилення бетонних паль, що є основою фундаменту будинку, в плані та по вертикалі.

Причиною такої ситуації є невиконання будівельних норм і правил, які регламентують застосування певних технологій будівництва, що може призвести до заподіяння шкоди здоров’ю мешканців будинку.

За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.275 Кримінального кодексу України. Такі правопорушення караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Можливе також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років, зазначають у прес-службі прокуратури міста Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100