До чергової частини Соснівського райвідділу міліції від диспетчера державної служби охорони надійшло повідомлення про те, що у відділенні одного з банків міста Черкаси спрацювала охоронна сигналізація.
Стало відомо, що двоє чоловіків з погрозами замінування вимагали виплату грошей. Зловмисники демонстрували персоналу банку сумку і говорили про те, що саме там знаходиться вибухівка.

За вказаною адресою виїхав наряд відділу державної служби охорони, терміново прибула слідчо-оперативна група, керівництво УМВС та Соснівського райвідділу міліції.

Як розповів заступник начальника УМВС України в Черкаській області полковник міліції Леонід Бойко, зловмисників було затримано просто у відділенні банку. Біля касового віконця знаходилася та сама сумка, в якій, за словами одного з нападників, знаходилась вибухівка. Підозрілою сумкою зайнялися експерти-криміналісти, як з’ясувалось, вона не мала ніякої загрози, адже була вщент заповнена одягом. 

Під час огляду місця події працівники міліції не виявили ніяких інших вибухонебезпечних речовин та предметів. Затриманих було доставлено до Соснівського райвідділу міліції. Ними виявилися двоє місцевих жителів, віком 52 та 53 роки, один з яких вже мав судимість в минулому.

На слідстві затримані в скоєному зізналися. Як стало відомо, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, двоє приятелів прийшли до відділення банку для отримання грошової виплати. Коли їм було відмовлено у виплаті грошей, один із чоловіків почав погрожувати тим, що в його в сумці вибухівка і він зараз все відділення «висадить у повітря». Сумку чоловік поклав на стійку біля касового віконця і сказав, що довго чекати не буде.

За цим фактом слідчим відділом Соснівського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Наразі зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, триває слідство, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100