Наводити лад на комунальних пляжах Черкас цього року розпочали з Пушкінського. Таким чином екологи хочуть спонукати власників орендованих пляжів заздалегідь упорядковувати прибережну територію.



Якщо до цього процесу долучаться і жителі міста, то влітку буде приємно і комфортно відпочивати на березі Дніпра, переконує прес-служба Черкаського міськвиконкому.


– До упорядкування пляжу ми підійшли комплексно, – говорить начальник відділу екології Черкаської міської ради Володимир Гусаченко. – На території будуть видалені аварійні дерева, вирізані самосійні кущі, між якими постійно утворюються купи сміття. Також проведуть санітарну обрізку усіх насаджень. Було вивезено три вантажівки сміття.


Крім того, уздовж пляжу по вулиці Гагаріна висадять близько 20 нових акацій замість уже видалених 25 небезпечних аварійних дерев. Щороку вони загрожували людям та автомобілям, особливо під час буревіїв. Для прикладу, минулої неділі були вивернуті з корінням два дерева. На щастя, ніхто не постраждав.


До того ж, за допомогою техніки загортаються всі ями, що були утворені на пляжі. Прочистять пісок та зону купання. Також встановлять урни, контейнери для збору сміття на період сезону, поновлять роздягальні. Щоб уникнути паркуванню автомобілів, на пляжі встановлять паркан. Посилить свій контроль за дотриманням чистоти і порядку на пляжі і муніципальна інспекція.


– Загалом комунальні пляжі налічують 5 кілометрів і розміщені вони вздовж набережної річки Дніпро по вулиці Гагаріна та вулиці Героїв Дніпра, загальною площею 8,3 га, – говорить директор КП «Комбінат комунальних підприємств» Анатолій Бейн. – Цьогоріч міська рада виділила кошти на утримання території у пляжний період у сумі 150 тисяч гривень. Також окремо виділені кошти на упорядкування вбиралень, роздягалень і навісів від сонця. Ми будемо посилено контролювати прибирання пляжів. Здійснюватиме це ФОП «Прилепський», що виграв тендер.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100