До оперативників Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області надійшла інформація про те, що один з жителів Золотоніського району бажає смерті своєму знайомому та активно шукає виконавця для скоєння його вбивства.

Працівникам міліції необхідно було попередити злочин та затримати його організатора. УБОЗівцями було розроблено спецоперацію, в результаті якої замовник знайшов майбутнього «виконавця» для продуманого ним злочину.

Замовник вбивства, нічого не підозрюючи, відразу перейшов до справи і почав пояснювати деталі роботи «кілерові». Чоловік розповів про звички та розпорядок дня жертви, не оминаючи найменших дрібниць, які могли б стати в нагоді при виконанні замовлення. Також він обумовив спосіб виконання злочину – за його побажанням це мав бути постріл в голову жертви.

Обійтися без допомоги самої жертви майбутнього нападу правоохоронцям було просто неможливо. 25-річний чоловік довго відмовлявся вірити в сказане оперативниками, але, опанувавши себе після шокуючого повідомлення, дав згоду на допомогу правоохоронців.

Як розповів начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар, співробітниками УБОЗу було інсценовано виконання кілером вбивства та підготовлено фотографії «загиблого», які останній мав передати як докази. Зустріч кілера з замовником мала відбутися в обумовленому місці, там на них вже очікували оперативні працівники УБОЗу. І саме в момент передачі фотокарток, замовника вбивства було затримано.

Згодом 24-річний молодий чоловік пояснював слідчим, що причиною цього злочину стали неприязні стосунки з потерпілим. За його словами, між його родичами та ріднею потерпілого виник конфлікт з приводу невиплачених кредитів. Бажаючи помститися, молодик вирішив піти на скоєння злочину і почав шукати виконавця. На щастя для обох ворогуючих сторін, працівники міліції втрутилися в цю «вендету» та не допустили скоєння вбивства.

На цей час відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.15, ч.4 ст.27, п.11 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Триває слідство, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100