Селищний голова Новоозерного Євпаторійської міськради АР Крим, уродженець Черкащини Олег Курятенко затриманий 3 квітня за підозрою в отриманні хабара в розмірі 5 тисяч доларів США.


За даними прес-служби прокуратури АРК, чиновник «за посередництва співучасника вимагав з громадянина вказану суму за вирішення питання про виділення земельної ділянки на території селища». Прокуратурою Євпаторії розпочате кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Причиною інциденту із затриманням Олега Курятенко, швидше за все, став його давній конфлікт з одним із депутатів селищної ради, повідомило кореспонденту «Центру журналістських розслідувань» джерело з близького оточення затриманого.

– Я знаю Олега не перший рік. Він людина дуже принципова і, скажемо прямо, не бідний, щоб зазіхнути на якихось 5 тисяч доларів. Йому не раз пропонували набагато більше, але він усіх «посилав». Вручення хабара з подальшими «маски-шоу» із затриманням на «гарячому» – це була чистої води провокація, – сказав співрозмовник.

За його словами, в селищі зараз обговорюється інформація про те, що один з депутатів, якому Олег Курятенко відмовив у виділенні землі, підмовив знайомого комерсанта підкинути хабар нібито для «більш оперативного вирішення земельного питання».

Біографічна довідка

Олегу Курятенко 41 рік. Він народився в селі Суботові Чигиринського району Черкаської області. У 1989 році закінчив школу № 10 в місті Сміла. З 1989 по 1993 рік навчався в Ульяновському вищому військовому технічному училищі. Останнім місцем його роботи, до обрання на посаду селищного голови Новоозерного, була посада начальника тилу Південного морського району ВМС України.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100