Близько другої години ночі до чергової частини Смілянського міськвідділу міліції від жительки одного із сіл Смілянського району, по телефону надійшло повідомлення про те, що за місцем проживання вона виявила мертвим свого співмешканця.
До вказаної адреси відразу прибула слідчо-оперативна група та керівництво міськвідділу. Правоохоронців зустріла 45-річна жінка, яка перебувала в нетверезому стані. Під час огляду місця події в одній з кімнат оселі, на підлозі, без ознак життя, лежав 52-річний господар будинку з явними тілесними ушкодженнями. Жінка розповіла працівникам міліції, що після спільного вживання алкоголю вони з чоловіком посварилися і той погрожував їй ножем. Захищаючись, вона почала чинити опір та нанесла своєму опонентові тілесні ушкодження, від яких він упав на підлогу. Знешкодивши кривдника, жінка пішла спати, а коли прокинулась серед ночі то побачила, що він вже мертвий. Здавалося б, на перший погляд, злочин розкрито, але працівників міліції насторожило те, що жінка постійно змінювала свої покази і вони не відповідали дійсності. Оглянувши тіло мертвого чоловіка, експерти дійшли висновку, що жінка фізично не могла нанести такі тілесні ушкодження.

Працівники міліції почали пошуки того, хто скоїв цей тяжкий злочин. До роботи було задіяно весь особовий склад міськвідділу. Працівники міліції опитували кожного жителя села, перевіряли раніше судимих та встановлювали коло спілкування покійного. Селяни розповіли, що потерпілий разом з співмешканкою не спілкувалися з односельцями, часто вдвох вживали спиртне. Ніхто сторонній до них не приходив. Лише декілька разів на рік до них навідувався 20-річний син цієї жінки, який проживає в сусідньому районі. Саме в цей день люди бачили хлопця в селі.

На слідстві жінка твердо стояла на своєму, приховуючи те, що до неї цього дня приїздив син. Незважаючи на те, що жінка намагалася ввести слідство в оману, працівники карного розшуку менш як за добу встановили місце знаходження 20-річного хлопця. Він знаходився у своєї сестри в сусідньому районі. Побачивши на подвір'ї людей в погонах, молодик розгубився. Підозрюваного в скоєнні вбивства затримали і доставили до міськвідділу міліції.

На слідстві хлопець в  усьому зізнався та розповів про те, як все сталося. Того дня він вирішив провідати матір. Як завжди вона разом із співмешканцем вже були напідпитку. При спілкуванні з матір’ю в розмову постійно втручався охмелілий «вітчим». Хлопець попросив не зачіпати їх і це розлютило чоловіка. Як розповів затриманий чоловік почав кричати на них обох, та схопивши в руки ножа почав погрожувати. Щоб захистити себе та матір від нападу хлопець вибив ножа з рук п’яного вітчима, а потім сильно вдарив його ногою в груди. Від отриманого удару чоловік упав та продовжив висловлювати погрози, у відповідь на те отримав ще декілька ударів по тілу. Побачивши, що чоловік не проявляє агресії, хлопець зібрався і пішов на автобус. Зрозумівши, що її син скоїв вбивство, мати намагалася ввести в оману слідство та взяти всю вину за скоєння, на себе. Та обманути правоохоронців не вдалося. Злочин було розкрито, справжнього винуватця встановлено.

По даному факту слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. На даний час зловмисник арештований. Триває досудове слідство.

Про це інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100