Черкаська спеціалізована школа № 28 першою випробувала на собі розробку черкаських інноваторів – представників громадської організації «Фабрика інновацій «ВЕНТУ».

Винахідники Віктор Дем’яненко, Віталій Дідук та Олександр Маштапа встановили в закладі автоматичний дзвінок. Він легко налаштовується на різну тривалість уроків, також має попереджувальний і основний дзвінок. Функція попереджувальних дзвінків дозволяє значно зменшити кількість запізнень учнів на уроки, а, відповідно, і зайву витрату робочого часу на впорядкування робочого місця чи встановлення дисципліни у класі.


Як зазначає директор школи Тетяна Скорик, встановлення такого пристрою дало можливість звільнити від дріб’язкової роботи техпрацівників.  Діти і вчителі задоволені точністю, з якою подаються дзвінки на урок і з уроку. Як і обіцяли розробники, для першого навчального закладу, який зацікавився проектом, пристрій було встановлено безкоштовно.


Автоматичний дзвінок розроблений на базі програмованого календарного багатоканального таймеру, на який нещодавно черкаські винахідники отримали патент України. Винахід пройшов технічну експертизу та був схвалений комісією Державної служби інтелектуальної власності України. Програмований календарний багатоканальний таймер має широкий спектр сфер використання. Зокрема, його можна застосовувати як систему контролю за мікрокліматом (приміром, у тераріумах, дендраріумах). Також як систему управління виробничими процесами в промисловості та як систему контролю в побуті (освітленні, поливі та іншому побутовому використанні).

Серед переваг автоматизації системи сповіщення розкладу дзвінків у навчальних закладах можна назвати такі:

• Дзвоник лунає завжди вчасно, без затримок та пропусків;

• Сповіщення про початок/кінець заняття відбувається одночасно як усередині, так і зовні закладу;

• Черговому вчителю не потрібно слідкувати за розкладом дзвінків, тим самим відволікаючись від основних функцій;

• Несанкціоновані та помилкові дзвінки відсутні. Доступ сторонніх осіб до роботи системи обмежено наявністю пластикового вогнетривкого коробу;

• Учні менше запізнюються на уроки за рахунок функції попереджувальних дзвінків;

• Не потрібно доплачувати техперсоналу та черговим викладачам за контроль за розкладом дзвінків;

• Програмування розкладу здійснюється одноразово. За необхідності, корективи у розклад можуть бути внесені відповідальним працівником закладу без спеціальних знань та навичок.

Отже, зрозуміло, що впровадження інновацій, навіть в такій, ніби простій справі, як шкільний дзвінок, є не тільки можливими, а й необхідними, вважають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100