Голосіївський районний суд Києва розглянув справу про загибель двох жителів Черкаської області під час будівництва офісно-житлового комплексу, що знаходиться по вул. Паньківській і Саксаганського в Києві, інформує «Новий регіон2».

Вина за їхню смерть лягла на плечі виконроба, в обов'язки якого входило дотримання заходів безпеки на об'єкті будівництва.

Малярі з Черкас жили в недобудованій багатоповерхівці. Як стверджували на суді їхні овдовілі дружини, загиблі обладнали собі кімнатку на сьомому поверсі. Вдень вони займалися обробкою, а ночами за 50 гривень розвантажували машини з цеглою. Обидва скаржилися на недостатнє освітлення. На кожному поверсі знаходилися неогороджені відкриті шахти ліфта. В одну з них одного разу вночі і впали приїжджі будівельники.

Киянин, який опинився на лаві підсудних, працював у Столичній будівельно-інвестиційній компанії, яка є генеральним підрядником цього житлового комплексу. Свою провину він визнав тільки частково, посилаючись на неможливість стежити за кожним будівельником. За словами виконроба, під його контролем при будівництві цього комплексу працює 29 організацій, зокрема і ТОВ СП «Основа-Солсіф», до якого належали загиблі. Він стверджував, що не несе відповідальності за цих працівників і не мав поняття про те, що вони проживали в споруджуваному будинку.

Суд засудив киянина до трьох років позбавлення волі, проте тут же звільнив від відбування покарання з дворічним випробувальним терміном. Протягом трьох років він не зможе обіймати посади, пов'язані з несенням відповідальності за безпеку праці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100