реклама

реклама Делікат

реклама

21 червня під час зовнішнього незалежного оцінювання з хімії, у школі № 28 міста Черкаси, абітурієнта, який відверто списував, позбавили права продовжувати роботу над тестом. Після цього батько абітурієнта, депутат Черкаської районної ради увірвався в приміщення, де відбувалося тестування, влаштував скандал і знепритомнів.

Як повідомили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, які стали свідками цієї ситуації, депутат увірвався в пункт тестування і влаштував "моральний терор адміністрації та громадським спостерігачам".

"Він намагався переконати відповідальну особу і спостерігачів дозволити синові продовжити роботу. Після декількох невдалих спроб батько-депутат знепритомнів. Персоналу пункту тестування довелося надати чоловікові першу медичну допомогу. Незважаючи на емоції батька, сина до складання тесту не допустили", - зазначила Громадянська мережа ОПОРА, наголосивши, що в результаті тест абітурієнта буде анульовано регламентною комісією.

"Хоча попереду залишився лише один тест з фізики, ОПОРА закликає абітурієнтів не користуватися шпаргалками і телефонами і не порушувати процедуру ЗНО. Шпаргалка не допоможе значно підвищити результат, але може стати причиною позбавлення можливості отримати студентський квиток цього року", - також наголошується в повідомленні.

ОПОРА також нагадала, що на тестування з хімії зареєструвалися 32 тисячі 921 особа, а прийшли 25 тисяч 792 абітурієнти. Явка з хімії є найнижчою в порівнянні з усіма іншими предметами (78,35%). Передумали складати ЗНО з хімії 21,7%.

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що абітурієнти масово ігнорують зовнішнє тестування.

ДОВІДКА. Спостереження відбувається в рамках національної кампанії моніторингу ЗНО, учасниками якої є Громадянська мережа ОПОРА та Комітет виборців України, за сприяння Міжнародного фонду Відродження, Альянсу Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (USETI Legacy Alliance) та проекту Об'єднаймося заради реформ (UNITER).

Джерело: Кореспондент.нет

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100