реклама

реклама

«Широкі вулиці», «радянщина» – такими першими враженнями від Черкас поділилися з «Прочерком» львів’яни, що приїхали до Черкас на фестиваль «Велика коляда». У свою чергу, у черкасців враження від фестивалю було якнайкраще. А міський голова навіть запевнив, що таке свято в Черкасах проводитиметься щороку.

На фестивалі було все: і колядки, і щедрівки, і ватра, і народні гуляння...

На фестивалі було все: і колядки, і щедрівки, і ватра, і народні гуляння...

– Ми дуже задоволені, що приїхали. Звичайно, повністю познайомитися з містом ми не встигли, але дещо бачили. Зауважу, якщо Львів багатий своєю архітектурою, то Черкаси багаті насамперед на своїх людей, – говорить Лілія Лісень, учасник співочого колективу «Вірли», що має більш як двадцятирічну історію: Я особисто мандрувала раніше Черкащиною. І куди не приїдеш до вас, то там народився Нечуй-Левицький, там бував Сковорода. Вже не кажу за Шевченка чи Симоненка. До речі, нам показували новий пам’ятник Василеві Симоненку, були ми на могилі Поета, але, на жаль, не встигли побувати в музеї Симоненка, що біля редакції «Черкаський край». Щодо пам’ятника, то в моєму розумінні образу Симоненка більше відповідає той пам’ятник, що на могилі. Там Поет більш мужній, а його образ, що втілений в пам’ятнику біля Палацу одружень, більш ніжний.

У Черкасах ініціатором "Коляди" є отець Юліан, а патроном - мер Сергій Одарич

У Черкасах ініціатором "Коляди" є отець Юліан, а патроном - мер Сергій Одарич

На самому ж фестивалі «Велика коляда», який, нагадаємо, зібрав у Черкасах аншлаг, було все: і колядки, і щедрівки, і ватра, і народні гуляння тощо. Була й роздача нагород: черкасці нагороджували львів’ян і навпаки.

– Сказати, що мені сподобався фестиваль, це нічого не сказати. Я просто захоплений. І мені здається, що всі люди, які були на концерті, сповнені світлості, добра, і дуже хотілося б, щоб це відчуття зберігалося в серцях і душах принаймні до наступного Різдва. Я абсолютно переконаний, що таке свято в Черкасах відбуватиметься щороку. І це неминуче призведе до збільшення кількості днів святкування, можливо це триватиме навіть кілька тижнів, – зауважив міський голова Черкас Сергій Одарич.

Отець Юліан Шеремет, настоятель черкаської парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, який першим і прийшов до міської влади з ідеєю про проведення подібного фестивалю, пояснив черкасцям, що у Львові «Велика коляда» розтягнена в часі. Там щодня виступають декілька колективів, а фінішує все дійство великим заключним концертом.

– Дивлячись на наш перший фестиваль, можемо тільки уявляти, якими яскравими будуть наступні фестивалі, – додав отець Юліан.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100