Начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик взяв участь в телепрограмі «Акценти» з Галиною Компанієць на ОДТРК «Рось». До розмови також були запрошені депутат обласної ради Світлана Журба, заступник головного лікаря з медичної частини КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» Марина Пєтухова та  троє пацієнтів цієї лікарні, які приймають процедуру гемодіалізу.

Відповідаючи на запитання, Володимир Леонідович розповів про ситуацію щодо лікування хворих на ниркову недостатність  в області, зокрема, в ТОВ «Фрезеніус».

– На сьогодні обласна влада повністю готова до укладання угоди з «Фрезеніус» на 2013 рік щодо закупівлі послуги з надання медичної допомоги хворим із хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізом, які проживають в Черкаській області. Це – 62 особи, – зазначив Володимир Брожик.

Також він відзначив, що область в матеріально-технічному забезпеченні щодо надання якісної медичної допомоги повністю готова.

До його слів долучилась і Марина Пєтухова, яка наголосила, що всі процедури як в обласній лікарні, так і в її філіях в Уманській та Звенигородській центральних районних лікарнях, проводять відповідно до стандартів. Для цього медичні заклади забезпечено сучасним обладнанням.  Всі процедури надаються на якісному рівні.

– А ще, що не менш важливо, – підкреслила Марина Анатоліївна, – наші медичні установи розраховані обслуговувати до 230 хворих на ниркову недостатність. Наразі на їх обліку перебувають 119 осіб.

Присутні на телепрограмі пацієнти обласної лікарні також позитивно висловились щодо проходження їхнього лікування процедурою гемодіалізу в цьому закладі. Зокрема, Світлана Мовчан зазначила, що в установі лікується з 2005 року.

– Я повністю задоволена наданням медичних послуг в обласній лікарні, – розповіла пані Світлана. – Всі необхідні послуги я отримую безкоштовно. Користуючись нагодою, хочу подякувати всьому медичному персоналу відділення, а також керівництву області.

Про це інформує прес-служба головного управління охорони здоров’я і медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100