Прокуратура міста Черкаси провела перевірку за зверненням міського голови про скасування припису прокурора міста Черкаси, внесеного в 2009 році щодо заборони демонтажу незаконно розміщених малих архітектурних форм.

Як пояснив прокурор міста Черкаси Олександр Маслюк, питання скасування припису є недоцільним, оскільки вказаний спір вирішений ще в 2009 році в судовому порядку.

Міська рада в 2009 році звернулася до Черкаського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати припис, проте отримала відмову. Суд постановив, що рішення органу місцевого самоврядування щодо демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм прийняті в порушення прав та інтересів громадян - членів територіальної громади міста, а тому припис прокуратури є правомірним і підлягає негайному виконанню. Це рішення залишив без змін і Апеляційний суд, до касаційної інстанції міська рада не зверталася.

– Оскільки спір вирішений у судовому порядку, ніхто не вправі діяти всупереч рішенню суду. У той же час органи місцевого самоврядування самі сприяють вчиненню порушень на території міста. Зокрема, виконавчими органами міської ради не ініціюється питання про притягнення власників незаконно розміщених рекламних засобів до адміністративної відповідальності. Прокурорська перевірка, проведена в 2013 році, показала, що упродовж останніх трьох років муніципальною інспекцією Черкаської міської ради стосовно «монополіста» в місті з розміщення зовнішньої реклами складено один адмінпротокол, у той час як їх мало бути понад 100. У зв’язку з цим прокуратурою міста внесено подання на бездіяльність посадових осіб міськвиконкому, – говорить Олександр Маслюк.

У межах своїх повноважень прокуратура міста відстоює інтереси держави в особі Черкаського міськвиконкому. Так, в Господарському суді Черкаської області знаходяться на розгляді позови прокурора міста до власників незаконно розміщених рекламних конструкцій з вимогою демонтувати їх у примусовому порядку.

А за фактом спричинення шкоди міському бюджету в розмірі 200 тисяч гривень внаслідок зловживання службовим становищем керівниками кількох підприємств міста розпочато кримінальне провадження за ст. 364 ч.2 ККУ, яке розслідується Соснівським РВ УМВС у Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкас. Про це інформує прес-служба прокуратури міста Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100