Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у березні 2013р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 100,1%.

На споживчому ринку у березні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,1%. Найбільш суттєво (на 5,1% і 3,2%) подешевшали яйця та цукор. На 1,4–0,1% знизилися ціни на рис, сало, овочі, м’ясо та м’ясопродукти, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби. Водночас на 1,5–0,1% подорожчали кисломолочна продукція, макаронні вироби, молоко, фрукти, хліб, соняшникова олія, масло, сири, безалкогольні напої.

Алкогольні напої зросли в ціні на 1,6%, тютюнові вироби – на 3,6%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,7% зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 1,0% та послуг санаторно-курортних установ на 3,1%.

Ціни на транспорт у цілому збільшилися на 0,3% в основному за рахунок підвищення вартості перевезень пасажирським залізничним транспортом на 2,6%. Крім того, на 0,6% стали дорожчими перевезення пасажирським автодорожнім транспортом, на 0,1% – паливо та мастила.

Разом з цим, на 1,2–0,2% знизилися ціни на туристичні послуги, аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, побутову техніку, одяг і взуття.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100