Фото з сайту ОДА

Фото з сайту ОДА

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб вирішив стати на захист ситуативно утвореної більшості, завдяки голосуванню якої учора на сесії Черкаської міськради розпустили виконком.

«Є закон про місцеве самоврядування, який чітко визначає повноваження місцевих рад та їх виконавчих органів. Депутати скористалися своїми повноваженнями, у відповідності до законодавства, яке визначає їх право формувати виконавчий комітет. Міськвиконком підконтрольний міській раді і якщо вона проголосувала за його відставку, вочевидь депутати мали на це підстави, – розмірковує Сергій Тулуб. – Звертаю вашу увагу, що прагнення змінити міськвиконком об’єднало представників різних політичних сил, які є непримиримими опонентами у політичних питаннях. Мабуть це означає, що у місті Черкаси більшість проблем не політичного, а соціально-економічного характеру. Для всіх це має бути сигналом, що на місцевому рівні треба займатися не політикою, а розвитком міста».

«Переконаний, що події, які відбулися, в жодному разі не вплинуть на забезпечення життєдіяльності міського господарства. Згідно закону виконком буде продовжувати виконувати свої функції до обрання нового складу. А ми, як державна влада, будемо здійснювати контроль за виконанням закону та дотримання конституційних прав громади міста», - цитує Сергія Тулуба його прес-служба.

Нагадаємо, учора депутататська більшість Черкаської міськради проголосували за розпуск виконавчого комітету Черкаської міської ради і припинення повноважень заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів та керуючого справами. Рішення, яке голосувалося в поіменному режимі, підтримали «батьківщинівці» та «регіонали». За це проголосувало 34 народних обранців.

Міський голова Черкас Сергій Одарич назвав причиною об’єднання різних груп депутатів у більшість гроші.

«Причина проста і банальна – гроші. У порядку денному сесії стояло питання про звернення до Конституційного суду щодо плати за землю. В Черкасах близько десятка орендарів (із кількох тисяч!!!) не перейшли на нову нормативну оцінку землі. До бюджету не надійшло 130 мільйонів гривень (це вдвічі більше, ніж минулого року ми інвестували у капремонт доріг). Із цих 130 – 103 мільйони гривень – борг ПАТ «Азот». Тому і закрутилася ця «каша». Їм дуже не хочеться платити. Вони вважають, що депутати коштують дешевше», – зазначив мер у своєму блозі на «Українській правді».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100