Голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України Валентина Коваленко під час «круглого столу» на тему духовної та фізичної підготовки особистості до Великодня розповіла про своє ставлення до можливого призначення директором обласної філармонії теперішнього директора Палацу молоді й депутата Черкаської міськради від Партії регіонів Ольги Сисоєвої.

Ольга Сисоєва на конференції Партії регіонів біля філармонії. Фото з архіву

Ольга Сисоєва на конференції Партії регіонів біля філармонії. Фото з архіву


– Майже вся черкаська еліта, яка ще при розумі, вибачте, – у великому шоці від такої кандидатури. Це заклад, у якому зосереджений духовно-культурний потенціал Черкаської області, та й взагалі України, де є заслужені артисти, люди, які прославляють Черкащину, мають величезний досвід. І хто має очолювати цей духовно-культурний центр Черкащини? Молода недосвідчена людина, яка нещодавно була студенткою? – обурюється Валентина Михайлівна. – То на що ми переводимося? Як кажуть у мене в селі, «на козиний лій».

На думку Валентини Коваленко, це і є та бездуховність, до якої людей штовхає влада, аби вони просто зневірилися, зламалися.

– Мені болить, що ми дозволяємо себе принижувати такими, зокрема, призначеннями. Якщо ми ще раз це проковтнемо, то й надалі очікуватимемо схожих кроків, – переконана голова обласної організації Національної спілки письменників.

На цих словах пані Коваленко не стрималася заслужена артистка України Наталія Мамалига.

– Маленьку 23-річну дівчинку (Ользі Сисоєвій – 23 роки, – ред.) саджають у крісло, щоб мати свою людину. І не важливо, фахова ця людина чи ні. Ніхто зараз не зважає на людей на будь-якому рівні, тим паче на професіоналів у культурі. Зараз йде атака на культуру на різних рівнях, починаючи з музичних шкіл і закінчуючи консерваторіями, театрами, філармоніями. Просто є завдання розвалити все. Коли говорять про те, що можуть об’єднати театр, філармонію, Будинок культури ім. Кулика, коли там одна самодіяльність…

– І «Любаву» (торговельно-розважальний центр, який відкрили в Черкасах 5 квітня, – ред.), – додав жартома голова ГО «Воля ХХІ» Назар Обідзінський.

– Щоб чотири тузи були, – підхопили думку присутні.

– Таким чином, нівелюються професіонали, нівелюється освіта… – зітхнула пані Наталія.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100