Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, реагуючи на занепокоєння громади Монастирищенського району станом садиби Даховських, звернувся за допомогою до Прем’єр-міністра Миколи Азарова та Міністра оборони Павла Лебедєва.

Так, 8 квітня на адресу голови облдержадміністрації надійшло звернення від громади Монастирищенського району з проханням врятувати унікальний ландшафтно-архітектурний комплекс «Садиба Даховських».

«Леськівський замок – єдина унікальна пам’ятка архітектурного мистецтва в Черкаській області, що збереглася до нашого часу», – зазначив у листі до очільника області сільський голова Леськове Анатолій Гаврилюк. – «Тепер майно вивезли, зате залишилися сумні результати варварського господарювання. Зберігаючи зовні благородні обриси, замок руйнується зсередини. Іржа точить металеві перекриття підвалів, протікає бак для води, поглиблюються тріщини…»

Шлях до порятунку замку вбачають у тому, щоб він був переданий у власність територіальної громади Леськівської сільської ради. Це дасть можливість не лише зберегти пам'ятку, а й відродити туристичний об’єкт шляхом залучення інвестицій, йдеться на сайті Черкаської ОДА.

Відтак саме з таким проханням і звернувся керівник області до Прем’єр-міністра Миколи Азарова та Міністра оборони Павла Лебедєва, адже станом на сьогодні, незважаючи на руйнування, історичну пам’ятку орендує ТОВ «Торгово-промислова компанія «Регіон» і вона закрита для стороннього доступу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100