реклама

реклама

Від сьогодні на посаду директора обласної філармонії може на конкурсній основі претендувати кожен охочий. Та поки триватиме конкурс на заміщення вакантної посади, керуватиме закладом в.о. директора — Ольга Сисоєва, 23-річна депутатка міської ради, яка близько року очолювала Будинок молоді у Південно-Західному районі.

На представленні в залі філармонії

На представленні в залі філармонії


Її сьогодні колективу філармонії представив заступник голови облради Василь Касян. Супроводжував молоду директорку керівник фракції Партії регіонів у Черкаській міській раді Ігор Мельников.

Подивитися на «нового директора» й задати свої запитання зібралися артисти, керівники колективів, практично всі працівники філармонії. Втім, Василь Касян грамотно попередив гучні заяви з боку колективу.


Представляти нового керівника він почав здалека, зачитавши присутнім рішення за підписом голови облради В. Черняка «Про комісію по проведенню конкурсу на заміщення посади директора обласної філармонії Черкаської облради». Він оголосив, що згідно з Законом про місцеве самоврядування у Черкасах буде створена комісія, до якої увійдуть  представники самої філармонії, Черкаського музичного училища, Канівського училища культури та мистецтв та інші представники культури, що «на Черкащині мають авторитет». Саме ця комісія, за словами Василя Касяна, розглядатиме кандидатури на посаду директора філармонії.

«Сьогодні не стоїть питання про призначення директора філармонії. Навпаки — кандидатом на посаду директора можуть бути всі, хто бажає прийняти участь у конкурсі», — сказав В. Касян. І додав: «Рішення про створення комісії особисто ініціював голова ОДА Сергій Борисович Тулуб».

Черкащани матимуть два тижні для подання документів на участь у конкурсі. А до першого червня конкурс має бути завершеним. За словами В. Касяна, рішення щодо призначення директора комісія прийматиме таємним голосуванням, а вже потім обрана кандидатура буде обговорюватися в комітетах облради з подальшим затвердженням її сесією.

Ольга Сисоєва (на цьому представник облради наголосив кілька разів) прийшла працювати до філармонії як звичайна конкурсантка, кандидат на посаду, виконуюча обов’язки і не є директором. Василь Касян подякував попереднику Ольги на посаді в.о. Олександрові Дяченку за його роботу, наголосивши, що його як музиканта, спеціаліста та шановану не тільки на Черкащині людину цінує влада, і подарував екс-керівнику закладу величезний букет квітів.

Аплодисменти Олександрові Дяченку. Чи будуть колись такі аплодисменти звучати на адресу Ольги Сисоєвої?

Аплодисменти Олександрові Дяченку. Чи будуть колись такі аплодисменти звучати на адресу Ольги Сисоєвої?


Артисти філармонії своєрідно відреагували на цей жест. Вони здійнялися зі своїх місць та влаштували Олександру Дяченку довгі овації, які тривали ледь не цілу хвилину. Чулися крики «браво».

Сама ж Ольга Сисоєва пообіцяла допомогти колективу всім, чим треба.

Голос з залу: «Я не розумію, для чого було призначати іншого виконуючого обов’язки?»

Голос з залу: «Я не розумію, для чого було призначати іншого виконуючого обов’язки?»

«Ви маєте змогу побачити, наскільки я зможу виконувати ці обов’язки. Я розумію, що робота непроста, що ви всі глибоко поважні люди… Звичайно, ми будемо намагатися  реалізовувати всі ваші потреби, забезпечувати вас і костюмами, і місцем для роботи, і зарплатами. Маємо плани на розвиток і введення сюди якихось цікавих новинок. Я не директор, тільки виконуюча обов’язки, але я б хотіла відбудовувати філармонію, довести документацію до належного рівня. Ні в якому разі ми не забудемо й про тих, хто створив таку філармонію», — сказала вона і тим самим заохотила керівників колективів до діалогу.

Директор симфонічного оркестру Володимир Бут одразу поскаржився, що оркестр вже давно потребує такого інструменту, як літаври, на придбання яких треба 120-150 тис. грн. Ольга Сисоєва пообіцяла розглянути це питання і запросила всіх зайняти свої робочі місця.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100