реклама

реклама

Минулих вихідних у Черкасах почали ремонтувати покрівлю у Черкаській спеціалізованій школі №17.

Роботи планують завершити за два місяці. Ремонт приміщення, а також облаштування площі навколо запланований у цьому році у рамках реконструкції вулиці Хрещатик.

Фото Маріанни Немченко

Фото Маріанни Немченко


– Ми розпочали замінювати дах, – говорить директор департаменту містобудування Олександр Ільченко. – Далі ми приступимо до утеплення фасаду школи. Крім того, решту старих вікон замінимо на нові, які зможуть утримувати тепло. Такі заходи з енергозбереження, які ми плануємо втілити на більшості будівель Хрещатика, дозволять економити енергію і кошти як жителів, так і бюджету міста.

Загалом на ремонт покрівлі школи передбачено близько одного мільйона гривень, а на утеплення та художнє оформлення фасаду – два з половиною мільйони. Роботи на даху виконуватиме черкаське приватне підприємство «Сфера-Пласт», яке виграло тендер. Закінчити реконструкцію планують у цьому році, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.


– Реконструкція школи дуже потрібна, адже ми розташовані на головній вулиці міста. Це перша післявоєнна побудова в Черкасах, якій вже 55 років. Тому слід докласти усіх зусиль, щоб відновити школу, – каже директор школи №17 Дмитро Бунякін. – Уже давно приміщення потребує капітального ремонту, особливо це стосується даху, який є двоскатним і покритий шифером, що фізично зносився. Площа перед школою також давно не відповідає сучасному життю, адже заасфальтований майданчик не придатний ні для відпочинку дітей, ні для проведення якихось заходів. Крім того, потребує заміни вікон третій і четвертий поверхи, актова і спортивна зали. Вважаю вдалою ідею розташувати біля школи шахового і математичного скверу, адже така ідея відповідає профілю і напрямку роботи нашого закладу.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100