КП «Черкасиводоканал» просить жителів міста не хвилюватися стосовно подій, які нещодавно стались на Бортницькій станції, оскільки працівники підприємства відстежують та контролюють ситуацію.



– Фахівці лабораторії «Черкасиводоканалу» посилили контроль за якістю річкової води. Нині за всіма мікробіологічними та хімічними показниками питна вода відповідає вимогам санітарних норм, – говорить директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – Ми маємо необхідну кількість реагентів для того, щоб забезпечити надійне водопостачання міста. Для Черкас річка Дніпро не є єдиним джерелом водопостачання, і за потреби маємо можливість оперативно включити резервний водозабір, який розташований на річці Вільшанка.

Усі показники якості дніпровської води стабільні. На цей час кольоровість знаходиться в діапазоні 65-70 градусів, вміст заліза – до 1 мг/дм³, фосфати – від 0,2 до 0,3 мг/дм³, вміст органічних сполук – від 9 до 11 мг О/дм³. Різких відхилень, що не притаманні цій порі, у показниках не спостерігається.

Вода, яка подається у міську централізовану мережу водопостачання, відповідає вимогам ДержСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Нині вона безпечна в епідемічному і радіологічному відношенні, нешкідлива за хімічним складом та має сприятливі органолептичні властивості. Тож приводу для занепокоєнь про якість водопровідної води сьогодні немає, запевняють у прес-службі комунального підприємства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100