реклама

реклама

Суботнього дня до чергової частини міліції зателефонував громадянин, який повідомив, що недалеко від села Коробівка відбувається досить цікаве дійство – під час нересту, коли ловити рибу заборонено навіть вудкою, троє невідомих чоловіків виймають рибу з сіток і грузять її в човен. Потім до цих людей підходить інший човен, забирає вилов і відвозить його кудись в район дач. Чоловік також повідомив, що місцеві жителі спостерігають за такою «риболовлею» вже не вперше.

Терміново спільно з працівниками Дніпровської екологічної прокуратури, держрибоохорони на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили місцезнаходження човна і вже чекали незнайомців на березі, але така зустріч зовсім не входила в плани рибалок – на вимогу працівників міліції вони не зупинили човен, а намагалися втекти. Коли ж правоохоронці примусово зупинили рибалок один з них представився… високопоставленим чиновником екологічної служби, а двох чоловіків, які знаходилися з ним в човні, відрекомендував як громадських помічників своєї служби і повідомив, що виконує на річці свої службові функції - особисто утилізує сітки та рибу, яка туди втрапила під час нересту.

На запитання, чому не викликав на місце скоєння злочину працівників міліції і чи має він для виконання своїх службових функцій, про які говорить, необхідні документи, чиновник відповів, що для проведення такої «спецоперації» відповідних документів не має, але це не біда, їх можна написати прямо тут, тим паче, що за підписом керівника далеко йти не потрібно і заходився прямо на колінах складати та підписувати якісь папери. У цей час інша група правоохоронців знайшла місце, куди доставлялась риба – як з’ясувалось пізніше, на базу відпочинку, яка належить близьким родичам чиновника. Риба була вже посортована та акуратно розфасована по мішках.

Правоохоронці вилучили знаряддя лову та рибу, якої було виловлено більш ніж на 15 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ст. 249 КК України «Браконьерство», проводиться слідство. Про це інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100