реклама

реклама

Чемпіонат України з триатлону минулими вихідними проходив у Житомирі. На чемпіонат з’їхалися 270 учасників із 12 областей. Черкащину на змаганнях представляла команда із 32 спортсменів, серед яких і – гордість Черкас Олексій Сюткін.


– За всю історію триатлону в Україні – це наймасовіший чемпіонат. Досі нам не вдавалося збирати таку велику кількість учасників, – розповідає президент Федерації триатлону України Андрій Більда.


До участі в чемпіонаті допускалися триатлоністи різних вікових категорій: наймолодшому учаснику було 10 років, найстаршому – 50.


Перше місце серед чоловіків-триатлонісів виборов черкащанин Олексій Сюткін. Хоча перемога йому далася нелегко, адже суперники були сильними. Головним конкурентом нашого спортсмена став житомирянин Єгор Мартиненко. Лише на фінішній прямій Олексію вдалося вирватися вперед.


– Для мене це перші повноцінні змагання після затяжної зими, коли водночас поєднано і плавання, і їзда на велосипеді, – каже Олексій Сюткін. – Окрім того, цей чемпіонат став своєрідним тренуванням перед поїздкою до Іспанії на Кубок Європи. Заодно я ще й сили свої перевірив й тепер знаю, що до Кубку Європи я готовий на сімдесят п’ять відсотків.


У командній естафеті жіноча команда наших землячок завоювала третє місце (Катерина Сюткіна, Дар’я Федченко та Вікторія Завгородня). Третє місце серед юнаків виборов і черкащанин Георгій Косов, повідомляє прес-служба Федерації тріатлону України.


– Я задоволений виступом черкаської команди, ми показали доволі хороший результат, – зазначає тренер черкаської команди Костянтин Федоров. – Але розслаблятися немає коли, бо вже в перші дні травня їдемо на наступні змагання до Луганської області.


– Ми дуже вдячні житомирянам за хорошу організацію та проведення чемпіонату, – додає Андрій Більда. – Все було на високому рівні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100