реклама

реклама

Проти зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, проти перейменування вулиць, проти нарахування пені за несплату компослуг, проти підвищення пенсійного віку майже дві години протестували сьогодні, 21 січня, черкаські комуністи.

За підрахунками учасників акції протесту, всього на Соборній площі Черкас зібралося більше 200 активістів. Як і годиться, акція проходила під пильним поглядом Леніна, погруддя якого її учасники принесли з собою.

– Акція присвячена дню пам’яті Володимира Ілліча Леніна. Сьогодні 87-а річниця з дня його смерті. Також акцією ми висловили протест проти підвищення тарифів на комунальні послуги, продукти харчування, на предмети першої необхідності. І ще ми протестуємо проти перейменування вулиць. Адже топонімічна комісія при міськраді прийняла рішення про перейменування 22 вулиць Черкас, – розповів «Прочерку» перший секретар Черкаського міського комітету Компартії України, депутат міськради Валентин Орел.

Цікаво, що найбільше уваги комуністи приділили саме перейменуванню вулиць. Зокрема, вони видали листівку під назвою «Аби краще жилося». Автори листівки переконують, що краще жити на відремонтованій вулиці, ніж на перейменованій, і виступають проти змін радянських назв вулиць. А знаних черкаських істориків Віталія Масненка та Михайла Сиволапа називають істориками в лапках. «Незлим тихим словом…» згадали і заступника міського голови Любов Майбороду, назвавши її «інквізиторшою». Однак, як повідомили «Прочерку» у прес-службі міськвиконкому, Любов Володимирівна раніше очолювала топонімічну комісію при міськвиконкомі, що ухвалювала рішення про перейменування вулиць. Нині ж пані Майборода до топонімічної комісії не має відношення.

Сьогодні на Соборній площі було людно: комуністи – протестували, поряд комунальники розбирали «губернаторську ялинку»

Сьогодні на Соборній площі було людно: комуністи – протестували, поряд комунальники розбирали «губернаторську ялинку»

Як повідомили активісти КПУ, що протестували на Соборній площі, вони й далі проводитимуть подібні акції протесту. Насамперед - проти підвищення тарифів на комунальні послуги.

реклама

Коментарі  

 
0 #10 Експерт 24.01.2011 21:11
ДЕТЕКТОРУ МОЄ ШАНУВАННЯ!!! На образи зазвичай переходять тоді, коли аргументи опонентів немає чим крити в логічній і коректній дискусії! Тож не будемо судити наших коментаторів за їхню гарячковість. Врешті-решт, вони також представляють певну частину суспільної думки...ось лише виражають її дещо специфічно! ЦЕ І Є СВОБОДА СЛОВА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Детектор 24.01.2011 12:46
Цитую ОЛЕГ:
Черкащанин, а на рахунок "нафталіну" то в тебе мабуть мозок з нього зроблений... А тобі, Експерт, тільки поражду більше мізками думати...
"проечерку" - а тоді якого біса Майборода...

ЩО це таке було? "Прочерк",а як там щодо декларованого гасла про "майданчик коректних дискусій"?! Що це за така пільгова істота, яка на правах "мегамозку" полила лайном водночас трьох людей?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Арсен 24.01.2011 11:27
Олег! Для мене що фашисти, що комуністи одного поля ягоди. В боротьбі з фашистами загинули мої діди, які до речі не були комуністами. Так що про те що від фашизму мене боронили комуністи - краще помовчати. А моїх прадідів знищили більшовики, ідеологію яким втовкмачив в голову твій ленін. Якщо ви комуністи берете сьогодні слово перед суспільством, то беріть і відповідальніст ь за злочини комунізму перед нашим народом. А перейменування вулиць для громадян буде коштувати максимум 10 гривень, а для бюджету аж до тисячі гривень. Так що молодий ленінець пора братися або за історію, або за математику. А то кажуть що у пеклі брехунам язики будуть пекти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 гонта 23.01.2011 12:53
"Андрій", читай Мурзілку - це рівень твого інтелектуальног о розвитку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 NazarStodola 22.01.2011 15:58
ОЛЕГ! Мені навіть дивно, як ви, 22-літня людина можете думати про таке? Це ж якого дурману треба об"їстися, щоб таке верзти?!! По-твоєму, мої Черкаси від нацистів звільнили Лєнін, Енгельс, Р.Люксембург? А чи не саме визволитель-Лєнін направив на молоду Українську Державу визволителів під проводом Мурав"йова, котрий "звільняв" від української влади Україну і Черкаси в тім числі?
А щодо вартості перйменування, то поцікався від старших, у яку копійчину влетіло перейменування томонімів у кінці 80-х - поч.90-х, коли з"явилися вулиці Смілянська, Дашковича, Байди-Вишневецького, Різдв"яна, Кавказька, тощо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 ОЛЕГ 21.01.2011 20:03
Я той, хто звертався до людей на тому мітингу, мені 22 роки! Й скажу, що перейменування вулиць вам же виллється в чималу копійку, ажде документи самі переоформлювати будете, а з бюджету від 500 до мільйона гривень на "узаконення" кожної вулиці піде, а цих вулиць 136!!! Ось і порахуй Черкащанин, а на рахунок "нафталіну" то в тебе мабуть мозок з нього зроблений якщо ти не поважаєш тих, хто тебе від фашизму звільнив, а вулиці їх імена носять. А тобі, Експерт, тільки поражду більше мізками думати, а не прагненням до "центру демократії" Европейської! Хоча б новини дивись, грекам там не дуже живеться, французам також, португальцям...
"проечерку" - а тоді якого біса Майборода проводила 3 засідання замість голови комісії саме в період прийняття рішення? Ви ж сами значить наголошуєте що це протизаконно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #4 Андрій 21.01.2011 19:56
Гонта,що Ви курили???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 гонта 21.01.2011 17:25
А ці слуги "Звіра - 666", який на державному рівні знищував віру в Бога і був передбачуваним Біблійним "героєм" в книзі "Апокаліпсис" Іоана Богослова ще й досі нагадують день його смерті. Краще б вони порахували кількість місяців,з 22 квітня по 21січня,які прожив їхній вождь за календарем який існував в часи Іоана (зоряним),тоді б переконались,що ленін прожив рівно 666 місяців день у день.Бо сказано в Біблії:"Хто має мудрість-той порахує число звірини,бо воно число людське...",а після нього було 7,(генсеків)Ста лін, Хрущов,Брежнев, Черненко, Андропов,Горбач ов і після приходу Ельцина імперія впала,а Ленін сам восьмий і від попередників пішов на погибель.Люди-простіть комуністів,бо не відають вони,що творять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Експерт 21.01.2011 16:18
Приємно і романтично жити героїчним минулим, а так хотілося б щоб ми більше прагнули до цивілізованого європейського майбутнього у якому головним чинником існування буде не тваринний страх, а всебічні умови для реалізації особистості! ДОЧЕКАЄМОСЬ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Черкащанин 21.01.2011 14:04
Діди з позавчорашнього дня досі вважають, що вулиці нашого міста носитимуть назви нафталінових совкових часів вічно?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100