реклама

реклама

Учора до піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення надійшло 4 заявки щодо вилучення та знешкодження вибухонебезпечних знахідок, часів Великої Вітчизняної війни.


У першій заявці йшлось про 3 артилерійські снаряди, що були знайдені в селищі Стеблів Корсунь-Шевченківського району. Два 45-міліметрові та один 75-міліметровий снаряд, часів Великої Вітчизняної війни, вирив із землі тракторист під час орання городу.

За аналогічних обставин у селі Халаїдове Монастирищенського району було виявлено артилерійський снаряд, діаметром 86 мм.

У селі Івахни цього ж району господарі вирили із землі 76-міліметровий артилерійський снаряд під час саджання картоплі.

У Черкасах дітвора, граючись біля житлового будинку по вулиці Ільїна, знайшла вибухонебезпечний предмет. Про цю знахідку вони повідомили дорослим, а ті, в свою чергу, – рятувальникам. Піротехніки, прибувши на місце, ідентифікували її як бойову гранату Ф-1.

Ще один 125-міліметровий артилерійський снаряд виявлено в Уманському районі. Під час спуску води в ставку села Кочубівка місцеві жителі виявили вибухонебезпечну знахідку, часів війни, в 50 метрах від берега.

На ліквідацію артилерійських снарядів виїхали черкаські піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій, інформує прес-служба установи.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100