реклама

реклама

У Черкасах найближчим часом повноцінно запрацює телефон довіри. Відкрито його буде зусиллями активної громадськості, практично не вкладаючи кошти.

– На сьогодні вже підготовлено групу із 30 волонтерів, які надаватимуть безкоштовну психологічну допомогу телефоном довіри. Триває ремонт приміщення для його відкриття на базі благодійного фонду «Сила Доброти». І тепер нам потрібно лише виділення телефонної лінії, її оплата та соціальна реклама телефону довіри, щоб про нього дізналася якомога більше жителів міста, – констатуває ініціатор проекту, депутат Черкаської міської ради Сергій Гладких.

Цей проект стане взірцем широких можливостей, які відкриває співпраця влади і громадськості задля вирішення актуальних проблем місцевої громади, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

– Групу волонтерів готували за основними напрямками, за якими зазвичай звертаються по допомогу за телефоном довіри: залежність, депресія, насилля, стосунки між членами родини, особливо – представниками різних поколінь (чоловіки-дружини, батьки-діти). Серед проблем нашого часу також можна виділити терпимість і толерантність до соціальних проблем, знецінення одвічних моральних цінностей, – зазначає провідний консультант соціальної лінії довіри Олександра Телькова. – Ми прагнемо створити можливість допомоги для усіх верств населення. Поступово ми плануємо формувати групи людей, яким потрібна допомога – за різними категоріями проблем – і працювати із ними окремо. Крім того, ми будемо вести облік дзвінків – і за їх географією можна буде визначати, на вирішенні яких проблем жителів конкретних районів міста повинні сконцентруватися соціальні служби. У місті з’явиться можливість впроваджувати адресні соціальні проекти.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100