реклама

реклама

Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за конституційним поданням 54 нардепів, що стосується перевиборів на проблемних округах, йдеться на сайті Конституційного Суду України.

«Ухвалою Суду відмовлено у відкритті конституційного провадження у справі на підставі пункту 3 статті 45 Закону «Про Конституційний Суд України» – непідвідомчість Конституційному Суду України питань, порушених у конституційному поданні», – зазначено у повідомленні. 

Суддею-доповідачем у справі був Дмитро Лилак. 

Нагадаємо, що конституційне подання 54 народних депутатів надійшло до КС 29 грудня 2012 року. Воно було направлено у зв'язку з тим, що ЦВК за підсумками парламентських виборів не змогла встановити результати у п'яти одномандатних округах – №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) та №225 (Київ, Шевченківський район). 

Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. 

У законі «Про вибори народних депутатів» не передбачено можливості невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовилася призначати повторні вибори в зазначених п'яти округах до врегулювання цієї проблеми в законодавчому порядку. 

Парламентська більшість відмовлялася розглядати питання про призначення повторних виборів у цих п'яти округах до ухвалення рішення Конституційного Суду.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100