реклама

реклама

Нині команда мера Черкас у відставці Сергія Одарича готується відстоювати в судах свою правоту. Також команда Одарича продовжує ходити по черкаських дворах, розповідаючи жителям «що відбувається в міськраді і які наслідки це матиме». Після свят серію зустрічей в мікрорайонах Черкас планує проводити і сам Сергій Одарич: звітувати за минулий рік і розповідати про ситуацію в міськраді. Про це він повідомив сьогодні журналістам на прес-конференції, яка відбулася на заводі ПАТ «Темп».


Саме тут тимчасово розташувався штаб Вільних демократів, очолюваний депутатом Андрієм Більдою. Тут сьогодні розгорне роботу прес-служба партії, очолювана депутаткою Марина Волошенко, та команда юристів, що готуються до судових процесів.

– Я думаю вам тут буде затишно найближчі півтора-два місяці, – пожартував на початку прес-конференції з журналістами Сергій Одарич. – У плани не входить переходити сюди на все літо. Але місяця півтора я відпочив би. Тож я дуже вдячний Віктору Горкуну, що він вольовим рішенням з допомогою приватної охоронної компанії дав мені можливість не думати про каналізації, газони, фонтани, ямки на дорогах та інше.

Зараз Сергій Одарич направив позов до Соснівського районного суду щодо дострокового припинення його мерських повноважень ситуативною більшістю.

– Визначений суддя, який вестиме справу. Я сподіваюся найближчим часом розпочнеться розгляд моєї справи. Я залучаю не одного адвоката, а групу адвокатів. Тих, що мають досвід подібних справ. Аналогічні рішення міськради приймалися в Луганську і Львові. В першому випадку справа дійшла до розгляду в Конституційному суді, – зазначив Сергій Одарич, розповівши як судова система скасовувала «незаконні рішення міськрад». – Тому я формую групу адвокатів, щоб раз і назавжди поставити крапку в цьому питанні. Щоб в майбутньому в інших містах не виникала спокуса проводити політичну розправу з міськими головами.

– Законодавець чітко визначив, що міського голову обирає громада. І лише громада шляхом референдуму може достроково припинити повноваження міського голови. А в випадку, якщо міський голова допусти порушення закону, то ще й дві третини депутатів мають право достроково припинити його повноваження за умови наявності факту порушення. А такий факт порушення може встановити лише суд, а не, наприклад, депутата Мамалига, – роз’яснював Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100