реклама

реклама

Активіста Черкаської обласної організації ВО «Свобода», т.в.о. голови Черкаського осередку ВМГО «Сокіл» Тараса Опашнянського було затримано 26 квітня.

Свободівця тримали у Придніпровському райвідділі міліції та безпідставно звинувачули у хуліганських діях, які він начебто вчинив 25 квітня, під час антифашистського мітингу, влаштованого «регіоналами» та комуністами. У відділі Тарас перебував більше 5 годин, що суперечить чинному законодавству. Окрім того, його утримували в наручниках та погрожували фізичною розправою, використовуючи брутальні методи та нецензурну лайку.

Керівник Черкаської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар повідомив: «Ми бачимо, що після того, як ВО «Свобода» дедалі більше здобуває підтримку на Черкащині, чим частішими та енергійнішими стають акції протесту, то більшим стає політичний тиск на націоналістів. Очевидно, що Сергій Тулуб руками генерала-«героя» Мукачевого Валерія Дернового, навісніючи від власного безсилля, знову заповзявся залякувати молодих свободівців. Проте, кожна дія влади та її каральних органів, викликатиме ще більший спротив українців. Ми обов’язково звернемося до прокуратури з вимогою надати правову оцінку діям міліції та покарати винних у перевищенні службових обов’язків».

Як з’ясувалося, незаконно було затримано й іншого свободівця, Ігоря Душку, якого допитували близько 9 годин без жодного повідомлення. Обох юнаків затримали без повісток та офіційного оголошення звинувачень.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації ВО «Свобода».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100