До 12 травня на Черкащині збережеться тепла погода без істотних опадів. Температура повітря вночі в середньому становитиме +9…+14 °С, вдень – +22…+27 °С. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.


Тепла та суха погода сприятиме подальшому збереженню пожежної небезпеки. На сьогодні в екосистемах області за відсутності опадів утримується 5 (надзвичайний) клас пожежної небезпеки. і лише в Смілянському районі показник пожежної небезпеки має 4 (високий) клас. Тому в період травневих свят жителям регіону слід бути особливо обережними при відвідуванні парків, лісів та поводженні з вогнем на відкритій території.

Продовжується наповнення Кременчуцького водосховища. Слід відмітити, що основний приплив води до Київського водосховища вже сформувався. Канівська ГЕС працює на притокових витратах. Максимальні рівні води на р. Десна на вході в Канівське водосховище очікуються 15-20 травня. З 1 травня в районі гідро поста «Тарасова гора», що в Каневі спостерігалось коливання рівнів води. Протягом 4-7 травня рівень води підвищився на 110 см і на ранок 7 травня сягав позначки 84,04 мБс, що спричинило підтоплення садиб і баз відпочинку у с. Сушки Канівського району та в с. Хрещатик Черкаського району.

За попередніми розрахунками, до 10 травня ще слід очікувати значні надходження води з Канівського водосховища, а вже 2 декаді травня приплив води до Канівського водосховища спадатиме. Тому висока вода може призвести до збільшення рівня води у нижньому б’єфі Канівської ГЕС та затоплення понижених територій населених пунктів Канівського і Золотоніського районів.

Черкаський обласний гідрометцентр постійно проводить моніторинг гідрологічної ситуації в області, до цієї роботи залучені 13 гідрологічних постів та 8 метеостанцій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100