Фахівці Держфінінспекції в Черкаській області виявили порушень на загальну суму понад 739 тис. грн в комунальному підприємстві «Аеропорт «Черкаси» Черкаської обласної ради.

Ревізія Комунального підприємства  «Аеропорт «Черкаси» Черкаської обласної ради» за період з 1 жовтня 2010 року по 31 грудня 2012 встановила фінансових  порушень, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів, на суму 300,7 тис. грн, операцій, що призвели до втрат, на суму 27,5  тис. грн, операцій, проведених з порушенням законодавства, що не призвели до втрат, на суму 325,1 тис. грн та інші порушення фінансової дисципліни на суму 86,7 тис. грн.

Під час проведення контрольного заходу фінінспектори з’ясували, що фінансові порушення в сумі 286,6 тис. грн були допущені внаслідок неперерахування до обласного бюджету належної йому частки за оренду нерухомого майна.

Окрім того, за наявності в обліку простроченої кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати в сумі 2003,3 тис. грн підприємством здійснювались непершочергові витрати на придбання паливо-мастильних матеріалів на загальну суму 169 тис. грн, чим порушено Кодекс законів про працю України та Закон України «Про оплату праці».

Також під час ревізії встановлено, що підприємство здійснювало закупівлю бензину за завищеними цінами з порушенням чинного законодавства. Внаслідок цього порушення установі завдано збитків на загальну суму майже 20 тис. грн.

За вчинення адміністративних правопорушень на посадових осіб комунального підприємства «Аеропорт «Черкаси» Черкаської обласної ради складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Матеріали ревізії передано до Управління ДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Черкаської області та Черкаську обласну раду.

Про недотримання державних гарантій з оплати праці поінформовано Територіальну державну інспекцію праці в Черкаській області, інформує прес-служба Держфінінспекції області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100