Черкаська обласна дитяча лікарня прийняла більше 100 тис. осіб. Про це повідомив головний лікар закладу Сергій Марков.

– Загалом станом на 26 квітня 2013 медичну допомогу отримали 100 591 тис. дітей. Із них 84 566 – амбулаторно-поліклінічну допомогу, 16 026 – стаціонарну, 6 053 дітей прооперовано. У неонатальному центрі проліковано 1 304 дітей, – зазначив Сергій Євгенійович.

За його словами, щоденно та одночасно в закладі здійснюється прийом дитячих фахівців за 16 спеціальностями, а саме: пульмонологія, алергологія, педіатрія, хірургія, ортопедія, імунологія, дитяча гінекологія, генетика, нефрологія, ендокринологія, кардіоревматологія, офтальмологія, отоларингологія, гастроентерологія, урологія, неврологія. Діє перинатальний центр, на базі якого виконуються і генетичні дослідження, та Центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, до складу якого входять відділення відновного лікування та фізіотерапії і ЛФК.

Як розповідає завідувач цього Центру Тетяна Ліва, відділення оснащене сучасним фізіотерапевтичним, реабілітаційним обладнанням. Це, зокрема, унікальний тренажер для реабілітації дітей із вадами нервової системи – LOCOMAT PRO.

– Обласна лікарня була піонером у встановлені такого обладнання. Він введений в експлуатацію з 17 вересня 2012 і з того часу на ньому проведено 85 курсів та 678 процедур для 66 дітей, – наголосила Тетяна Ліва.

Окрім цього, в Центрі встановлено тренажер Гросса, який дозволяє створити умови для розвитку координованої роботи опорно-рухового апарату, що необхідне для формування природного руху і положень тіла. Також діти можуть проходити електротерапію, синглетно-кисневу терапію, теплолікування, водолікування, лікувальні масажі, відвідувати соляну кімнату тощо, інформує прес-служба Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф.

– Курс лікування в закладі надається безкоштовно і триває в середньому 15 днів, – зазначила Тетяна Михайлівна. – Але для відчутних результатів всі рекомендації, які ми надаємо батькам у ході реабілітації їхньої малечі, вони повинні виконувати обов’язково і вдома. Оскільки найголовнішими реабілітологами в житті хворої дитини є її батьки.

Як відзначає мама 13-річної Насті Тетяна, вони проходили лікування в багатьох спеціалізованих закладах України. Скрізь по-різному ставилися до них, і ціни були різні. Зокрема, в Трускавці двохтижневий курс коштував близько 21,5 тис. грн.

– Лікування в Черкаській обласній лікарні – безкоштовне. Тут надають допомогу на професійному рівні: завдяки сучасному обладнанню діти отримують реабілітацію у ранньому та пізньому періоді розвитку хвороби. Окрім цього, медичний персонал, зокрема керівництво лікарні, досить толерантно і з постійною турботою ставиться як до пацієнтів, так і до самих батьків, – розповідає пані Тетяна. – І вже помітні результати: моя донечка, яка майже чотири роки лежала на встаючи, вже повзає на колінах, може стояти, тобто дитина починає самостійно себе обслуговувати.

За словами головного лікаря Сергія Маркова, працівники закладу нікому не відмовляють в наданні медичної допомоги.

– Все це завдяки тому, що ми всі працюємо разом, доповнюючи і допомагаючи один одному, – наголосив Сергій Євгенійович. – Але на досягнутому не збираємось зупинятись. Наразі за дорученням Президента України розробляємо план роботи щодо проведення ранньої діагностики та прогнозування хвороб, пов’язаних із порушенням нервової системи.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100