Працівники Міндоходів Черкащини встановили факт кримінального правопорушення щодо ухилення від сплати податків у значних розмірах приватним підприємцем області, який купував у населення та експортував ядра волоського горіха.

Так, виявилось, що приватник за попередньою змовою з посадовими особами сумського товариства з обмеженою відповідальністю постачав горіхи до Російської Федерації за цінами, значно нижчими за ринкові, та за підробленими документами щодо походження товару.

Наразі, використовуючи кримінальну схему та штучно занизивши реальну вартість експортного товару, підприємець приховав дохід на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.

Під час відпрацювання оперативних матеріалів було затримано два вантажних автомобілі з напівпричепами, які містили 34 тони горіхів без відповідних документів щодо її походження, орієнтовної вартості понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Також стало відомо про те, що транспортування цього товару за кордон планувалося в найближчий час.

Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України матеріали перевірки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення по ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків у значних розмірах). Триває досудове розслідування, інформують у Головному управлінні Міндоходів у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100