250 волонтерів зголосилися поширювати газету Одарича. Проте на зустріч із відставленим мером прийшли тільки 60. Учора екс-мер Сергій Одарич зустрівся зі своїми прихильниками в актовій залі черкаської школи № 9. Він розповів про свої плани щодо повернення посади та докладно проінструктував присутніх, як правильно роздавати бюлетень жителям. 70 тисяч примірників планують поширити до Дня Перемоги. А в день свята Сергій Одарич закликав однодумців приєднатися до колони “Вільних демократів”, пише сайт "Про все".


О 16 годині на подвір’ї школи крім дітлахів та педагогів можна було побачити й команду Сергія Одарича. Депутати Микола Мирза, Андрій Більда, відставлений керуючий справами виконкому Микола Кудрявцев – традиційно серед активістів. На порозі зустрічають людей, спілкуються, підбадьорюють.

- Позиція Сергія Одарича абсолютно нормальна, – вважає звільнений керуючий справами МВК Микола Кудрявцев.- По інших виконкомах подібні рішення скасовувалися на раз-два.

Читайте також: Микола Кудрявцев: «Найближчі тижні покажуть, яка реальна підтримка мера і його команди в Черкасах»

У очікуванні на ганку – і місцева зірка, співачка (екс-солістка гурту “Романтика”) Юлія Черняєва.

- Не подобається те, що сталося, – говорить вона. – Хотілося б, щоб обраний народом мер ним же й відкликався. Я тут, бо маю симпатії до мера, адже він один із небагатьох політиків, який свого часу допомагав моєму гурту.


46-річна Оксана Андрейків прийшла сама. Домашніх загітувати не змогла. Каже, про заклик Сергія Одарича допомогти його команді дізналася на “Фейсбуці”.

- Я завжди за нього голосувала. Попри те, що про нього розповідають. Що правда, що ні – того ми ніколи не дізнаємося, – вважає жінка. – Але разом із ним Черкаси змінилися. Він мені імпонує, бо щирий і відвертий, як я сама. І якщо щось і робив не так, я думаю, можливо, тому, що обставини змушували.

Пані Оксана говорить, що ціною питання не цікавилася. Мовляв, готова допомагати без користі. А ось пенсіонерка Марина про винагороду запитувала, та телефоном їй повідомили, що всі подробиці – при зустрічі. Втім, до моменту роздачі друкованої продукції про оплату не йшлося, тож розчарована жінка, не реєструючись, блукала коридором.

- Хіба в них грошей немає, чи що.., – міркувала вона.

Решта ж присутніх отримали від 500 до 1000 примірників газети, а також спеціальні папки з маршрутним листом та інструкцією волонтеру. Організаційну роботу взяла на себе дружина колишнього міського голови Анжела Одарич.


На зустріч зі своїм фаворитом зійшлися понад 60 осіб, більшість із них – молодь. У команді екс-мера переконують: бажаючих допомогти насправді більше – близько 250 черкасців. Сергій Одарич привітав присутніх з Великоднем, подякувавши їм за те, що відгукнулися. Нагадав, що його імпічмент – це порушення норм Конституції та Закону про місцеве самоврядування. Адже для ухвалення рішення про його відставку необхідне було рішення суду про бездіяльність чи порушення з боку міського голови. Оскільки таких не було, Сергій Одарич та його команда шукатимуть правди в судах. Слухання справи про скасування рішення міської ради про його відставку почнеться 17 травня в Соснівському районному суді Черкас.

- Маємо ситуацію політичної розправи, – сказав Сергій Олегович. – Я абсолютно переконаний, що вдасться досягти справедливості й не затягувати справу на роки.

Він упевнений, що доведе свою правоту в першій інстанції вже до кінця місяця. Загалом на судову тяганину колишній міський голова планує витратити не більше двох місяців. Хоча його товариш, градоначальник Луганська, свого часу повертав собі крісло з 1995 до 2000 року.

- Сьогодні треба донести інформацію до людей, опис подій і рішень міської ради, – пояснив потребу в волонтерах Сергій Одарич. – Газету слід передавати з рук у руки.

Таку вимогу він пояснив тим, що до поштових скриньок сучасники зазирають нечасто, та й опоненти не дрімають – ще створять загони, щоб вилучати газету. Одарич також повідомив, що крім бюлетеня, про результати своєї боротьби інформуватиме черкасців у ефірі ТРК “ВІККА” щовечора починаючи з 13 травня.

- Робота займе у вас кілька годин, – прорахував Сергій Одарич. – Крім депутатки Вороніної, яка любить поговорити…

Сергій Одарич презентував видання, яке переповість історію його імпічменту. На 4-х сторінках “Справедливості” – хронологія подій, склад нового виконкому, фото “заколотників”, думки експертів щодо ситуації в місті (нардепів Миколи Томенка та Анатолія Гриценка, депутатів обласної ради Любові Майбороди та Миколи Булатецького, виконавчого директора Асоціації міст України Мирослава Пітцика, політолога Віктора Небоженка, голови ЧОО ВГО “Громадянської мережі “ОПОРА” Миколи Макухи).

- У місті нині немає жодної призначеної на керівну посаду людини, – додав Сергій Одарич. – Три доби немає платежів… Я не бачу юридичних підстав отримати ці посади. Адже заступників призначає мер. Такі повноваження мав Горкун, бо я його призначав, а новий секретар – ні.

Зокрема, Одарич повідомив, що з 1 травня нова влада “завалила” запропоновану ним схему вивезення негабаритного сміття. По завершенні зустрічі, волонтери отримали пакунки з газетами. По завершенні роботи Анжела Августинівна прохала людей “віддзвонитися” та повідомити, як справилися з завданням та чи не було проблем.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100