реклама

реклама

Під час обласного етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кравець», що проходив на базі Уманського професійного аграрного ліцею, найкращою кравчинею визнали Людмилу Качур, пише «Умань.інфо».

Отримавши титул найкращої, дівчина переконала всіх у тому, що професія кравчині – справа, в якій вона здатна реалізувати себе.

– Конкурс складався із теоретичної та практичної частини, – говорить Людмила. – Критерієм оцінювання практичного етапу було вміння пошити річ, дотримуючись всіх вимог технології пошиття.

Другим етапом обласного конкурсу кравчинь був Всеукраїнський конкурс професійної майстерності на базі Луганського вищого професійного училища сфери послуг, участь у якому взяло 26 переможців ІІ етапу конкурсу з різних областей України, Автономної Республіки Крим, міст Севастополя та Києва. І хоч Люда не потрапила до шістки переможців, головного вона досягнула, адже переконалася, що обраний фах – справа її життя.

– У професію я прийшла випадково по завершенню навчання у школі. Напевно не знала, якій справі хотіла присвятити себе, – говорить дівчина. – Тому сама доля зробила вибір за мене. А я тепер щиро рада цьому, адже день за днем переконуюся, що саме робота кравчині насправді приносить мені задоволення. Гарні речі із обкладинок модних журналів для мене тепер цілком реально втілювати в життя.

Сьогодні вона студентка третього курсу Уманського аграрного професійного ліцею, за кілька тижнів вона святкуватиме свій випускний. Та для Людмили Качур проблема працевлаштування – неактуальна, адже переможниця обласного конкурсу кравчинь вже близько двох років працює в ательє, де щодня вдосконалює свої професійні вміння.

– Поки в моїх планах, перш за все, працювати, та я не полишаю надію за рік спробувати вступити до профільного вишу. Хочу краще освоїти розкрій та моделювання речей, адже це дещо інший аспект моєї професії. До того ж, це відкриє нові можливості для самореалізації і професійної, і творчої, – переконана Людмила.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100