реклама

реклама

Заяви про перешкоджання професійній діяльності до міської прокуратури подали двоє журналістів телеканалу «Вікка» Світлана Пічугіна та Олена Берестенко, йдеться в сюжеті телеканалу.


Вони вирішили зробити це після того, як на дві сесії обласної ради вони потрапили лише після штурханини та сварок із людьми у міліцейській формі й обласними клерками.

ТУТ можна переглянути відео, як журналісти намагались пройти на сесію 26 квітня.

Цинізмом такі дії обласної влади та міліції назвав перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. Оцінку подіям у Черкасах дали й громадські організації. Тепер черга, впевнені журналісти, за прокуратурою.

Штурмом довелося брати державну установу 26 квітня Олені Берестенко. Тоді саме на сесії облради звітував головний регіонал Черкащини Сергій Тулуб. Місцеві журналісти, деякі обласні депутати-опозиціонери та кілька помічників народних депутатів не могли потрапити до Будинку рад через кордон людей у міліцейській формі.

Шеф-редактора «Вікка-новин» Світлана Пічугіну не впускали на сесію місяцем раніше.

– Коли 22 березня мене не впустили на сесію облради, я подумала, що це, можливо, прикра випадковість, людський фактор. І хтось недопрацював. Та коли таке трапилося вдруге, з моєю колегою та іншими журналістами, то це вже тенденція. І з цим потрібно боротися, – вважає Світлана Пічугіна.

Ті, хто мають захищати правопорядок, стають стіною між журналістами та чиновниками.

– У вас є посвідчення і вас не пропустили – ну, такого просто не може бути!, – сказав опісля під час прес-конференції начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Черкаській області Іван Корсун.

Уже відреагували на свавілля в Черкасах представники Національної спілки журналістів України.

– Вважаю, що події із грубим перешкоджанням журналістам і представникам громадськості в можливості потрапити на сесію обласної ради є очевидним і грубим порушенням професійних прав працівників мас-медіа, – вважає перший секретар Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко. – І представники влади, і правоохоронці демонструють цинізм і зневагу і до політичних опонентів, і до журналістів. Характерно, що раніше за жодного іншого губернатора та мера преса в Черкасах не зазнавала стількох проблем, як за час керування областю Сергієм Тулубом. НСЖУ передає матеріали по цій ситуації медіаюристам, а також на реагування до представників центральної влади. Миритися із позбавленням журналістів права на професію ми не будемо.

Обурені ситуацією і представники громадських організацій.

– Влада рухається в бік закритості, – переконаний координатор громадянської мережі «Опора» Микола Макуха. – Адже, відповідно до закону «Про місцеве самоврядування», сесійні засідання повинні бути відкритими. І не лише для ЗМІ, а й для простих громадян.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100