Керівництво ВАТ «Черкаський АБЗ» заявляє, що слова депутата міської ради Сергія Отрешка щодо якості асфальту, який виготовляв АБЗ і який був укладений у 2011 році на черкаських вулицях, не відповідають дійсності. Більше того, підприємство спільно із департаментом ЖКК міськвиконкому замовило експертизу, яка і встановила справжні причини того, що «асфальт зійшов з першим дощем».

У 2011 році ВАТ «Черкаський АБЗ», як переможець тендеру на реконструкцію і ремонт черкаських доріг (зокрема вул. Ільїна, Котовського, Хрещатик), підписало договір субпідряду із ПВП «ЧШРБУ». Фірма мала провести підготовчі роботи і укласти нижній шар асфальту. Роботи були виконані частково по вул. Котовського, Ільїна та Хрещатик. Однак якість цих робіт не задовольнила ні асфальтний завод, ні департамент ЖКК - на більшості ділянок цих вулиць асфальт «зійшов» разом зі снігом. Про це інформує прес-служба екс-мера Черкас Сергія Одарича.

– Слова депутата Отрешка про те, що причиною «зникнення асфальту» є сам асфальт, який, на його думку, виявився «сумішшю асфальтно-піщаною», не витримують критики. У травні 2012 року були проведені вирубки на трьох вулицях,  ремонтованих ПВП «ЧШРБУ». А саме: на вул. Ільїна, Котовського і Хрещатик. Експертизу здійснювала київська лабораторія, яка має відповідні дозволи, - розповів голова правління ВАТ «Черкаське АБЗ» (колишній заступник міського голови Черкас) Олексій Гужва.

Вирубки відбувалися у присутності представників міста, асфальтного заводу, підрядника і субпідрядника. Акти були підписані представником субпідрядника – директором ПВП «ЧШРБУ».

За результатами проведеної експертизи асфальт, виготовлений на Черкаському АБЗ і укладений у 2011 році на вул. Котовського, Ільїна та Хрещатик відповідав усім вимогам ДСТУ. Проте лабораторія виявила одне відхилення – «за коефіцієнтом ущільнення». Ущільнення – це процес, коли під час ремонту дороги катком і спецтехнікою проїжджають по свіжому асфальту, ущільнюючи його до відповідного стану. Напевно, це і стало причиною того, що якісний, але у достатній мірі «не ущільнений» асфальт, «поплив» при першому дощі. Роботи з ущільнення якраз проводив не асфальтний завод, а фірма, яка працювала по договору субпідряду -  ПВП «ЧШРБУ».

Довідка: наприкінці грудня 2011 Департамент ЖКК розірвав договір на виконання робіт по ремонту доріг із переможцем тендеру «Черкаським АБЗ». Кошти, сплачені у вигляді авансу, були повернуті до міського бюджету. Наступного року був проведений новий тендер, який виграла фірма з Харкова. Нині саме вони проводять капітальний ремонт доріг у Черкасах.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100