реклама

реклама

Вперше в Черкасах 14-го травня (вівторок) о 12.00 в Черкаському художньому музеї відбудеться відкриття обласного соціального фотопроекту «Один на один з мрією», де учасники проекту підпишуть кожний своє фото та залишать кольоровий відбиток своєї долоні.

Триватиме експозиція протягом місяця. На виставці глядач спогляне 20 фоторобіт гігантського розміру з цікавими портретами найяскравіших мрійників з усієї області, які наполегливо намагаються втілити свої мрії та цілі в життя, але в силу життєвих обставин для цього необхідна певна підтримка: натуральна та ідейно-моральна. До «ідейно-моральної» підтримки долучились: Максим Оробець – хореограф, Тетяна Черевань – художниця,  Віктор Афонін – художник, Станіслав Тульвинский – треаліст, тренер команди Street Strickers Team, та інші.


Спільно з Черкаським обласним центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді було проведене масштабне анкетування дітей з області серед тих, які стоять на обліку в центрах соціальних служб, вихованців дитячих будинків сімейного типу та шкіл-інтернатів. Анкети, аналізувались за наявності мрії та вже зроблених конкретних кроків до неї, а також за психологічним тестом на виявлення творчих здібностей. У декого з дітей були такі бажання як «стати мільйонером» чи «стати рокером», такі учасники не потрапили до обраних, адже вони нині нічого не роблять для втілення своїх задумів та хочуть це отримати «на халяву», а не досягнути цього. Проте, серед учасників проекту є такі діти, що мріють виступити на одній сцені з Ані Лорак і Тіною Кароль, вони прагнуть бути хорошими виконавцями та займаються вокалом, тому роль проекту зв’язатися з продюсерами зірок, надати їм інформацію про такі бажання і домовитись, щоб дітям надали таку можливість заспівати разом з відомими співачками, коли ті будуть на гастролях у Черкасах або за інших можливостей.

Мета проекту - виявити, культивувати та продемонструвати країні таланти та мрії представників молодого покоління, які належпть до найбільш вразливої категорії – вихованців дитячих будинків та дітей з соціально незахищених категорій. Також проект має на меті зруйнувати міфи про «недосконалість» цієї категорії дітей.

У ході реалізації проекту його організатори будуть допомагати талановитій молоді здійснювати їхні мрії. Наприклад, якщо дитина хоче бути художником, організатори докладуть зусиль, щоб втілити дитячу мрію в реальність. Наприклад: першим кроком – вони познайомлять майбутнього Пікасо з відомим митцем, проведуть для нього майстер-клас.

Як зазначають організатори, такий проект є неабиякою мотивацією насамперед для глядачів, адже ті люди, які ще не мають своєї мрії та мети все ж таки визначаться із бажаним і працюватимуть над її втіленням.

Натуральну підтримку дітей-учасників забезпечать по засобу збору коштів з благодійних квитків на захід. Таким чином проект акомулює натуральну допомогу реалізації мрій учасників, розмір котрої залежить від кількості тих що відвідають виставку. (Кошти зберігатимуться на рахуноку БФ «Наддніпрянський фонд», з котрого й створюватимуться проплати на товари і послуги кожному учаснику, про що надаеться окремо звіт по закінченню перебігу виставки)

«Необхідно максимально підтримувати молодь, одночасно представником якої є і я. Молодь, для того щоб вона не прагнула виїхати за кордон, має відчутии, що вона потрібна в першу чергу своїй країні, всьому соціальному середовищу. А для того, щоб вона це зрозуміла, потрібні не слова, а дії. Молодь  має відчувати свої сили, що у неї є певні перспективи та база підтримки, розуміння, що просування вперед може відбуватися не лише по блату і знайомству, а і за рахунок таланту, цілеспрямованості та працелюбства» - говорить автор проекту Олег Саух

Крім того, у межах проекту «Один на Один з мрією» ініційовано міський конкурс кращої стіннівки на теми: «Роль благодійності у суспільстві», «Складові щастя», «Діти-сироти в Україні». Кращі стіннівки буде презентовано в експозиції проекту дитячих мрій по закінченню проекту.

Дивіться також ВІДЕО-анонс.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100