Прокуратура міста Черкаси завершила здійснення процесуального керівництва ходу досудового розслідування та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора одного з черкаських приватних підприємств.

Він підозрюється у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 175 ч. 1 Кримінального кодексу України (невиплата заробітної плати).

– За наявності достатніх коштів на рахунку підприємства директор безпідставно не виплачував за період з листопада 2012 року по січень 2013 року заробітну плату 12 працівникам приватного підприємства. Заборгованість перед громадянами становить майже 30 тисяч гривень. У той же час, усупереч вимогам законодавства, директор використав частину коштів на господарські та інші потреби. Під час розслідування заборгованість з виплати зарплати відшкодовано, – повідомляє прокурор міста Олександр Маслюк.

Тепер суд дасть правову оцінку діям керівника підприємства та визначить міру його відповідальності. Відповідно до законодавства, за такі правопорушення передбачено позбавлення волі на термін до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, інформує прес-служба прокуратури міста Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100