реклама

реклама

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб не розуміє питань щодо перешкоджання професійній діяльності черкаських журналістів. Губернатор дивується, як це журналістів могли не пропускати на нещодавню сесію обласної ради?

– Я ж був на сесії, бачив журналістів «Вікки», оператора з камерою. Як це так не пускали? – здивувався Сергій Тулуб і став повчати: – Є практика, звичайна практика. Якщо ти журналіст, то сповісти завчасно, що ти хочеш бути на такому то заході. І пройди акредитацію. Щодо перешкоджання, то ні я, ні мої підлеглі не давали ніяких команд перешкоджати доступу. Тож нехай дійсно розберуться правоохоронні органи, хто перевищив свої повноваження, забороняв… Я готовий до того, щоб об’єктивно розібратися в цьому. Але спочатку хай, все таки, наші правознавці скажуть своє слово. А те, що стосується сесії в цілому чи колегії… Я вже побував і в Америці, і в Ізраїлі, в інших країнах. Скажу вам, що ніде такого немає, щоб випадковий перехожий заходив чи якась політична сила заводила десятки прихильників… Черкащани ж обрали депутатів, хай дадуть їм можливість працювати. Бо це ж все режимні об’єкти!

Губернатор наголосив, що все в обласному Будинку рад проходить в рамках діючого законодавства.

Нагадаємо, заяви про перешкоджання професійній діяльності до міської прокуратури подали двоє журналістів телеканалу «Вікка» Світлана Пічугіна та Олена Берестенко. Вони вирішили зробити це після того, як на дві сесії обласної ради вони потрапили лише після штурханини та сварок із людьми у міліцейській формі й обласними клерками.

ТУТ можна переглянути відео, як журналісти намагались пройти на сесію 26 квітня, однак їм перешкоджають міліціонери.


А ТУТ можна переглянути, як вусатий чоловік, очевидно, працівник апарату обласної ради, не реагує на посвідчення журналістів.


Від «Прочерку»: Скромно зауважимо, що журналісти йдуть на заходи в обласний Будинок рад не як «випадкові перехожі» чи «прихильники якоїсь партії», як висловився Сергій Борисович. Журналісти йдуть на подію, щоб виконати свій професійний обов’язок і їх обов’язки і права чітко визначені законодавством.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100