Нещодавно співробітники Уманського міськвідділу міліції «на гарячому» затримали двох чоловіків, які розбирали металеві конструкції з мосту.

Вечері до Уманського міськвідділу міліції зателефонували громадяни, які повідомили, що невідомі чоловіки демонтують міст, який з’єднує два береги Осташівського ставу. Оперативний черговий негайно направив слідчо-оперативну групу на місце події для з'ясування обставин справи.

- По прибуттю на місце пригоди співробітники міліції виявили двох чоловіків, які завантажували автомобіль металевими частинами пошкодженого мосту, – каже заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Сергій Музика.

Крадії майже заповнили багажник автомобіля металобрухтом і от-от хотіли їхати, як побачили, що до них прямують правоохоронці. Зловмисники намагалися втекти, однак зробити їм це не вдалося – завдяки швидкому реагуванню та професійним діям працівники міліції затримали їх та доставили до Уманського райвідділу міліції для дачі пояснень.

Особи зловмисників наразі встановлені, ними виявилися 42-річний та 30-річний раніше судимий місцеві жителі, обоє безробітні. При розмові зі слідчим, чоловіки намагалися всіляко виправдати даний вчинок, при цьому водій автівки взагалі заперечував свою причетність до демонтажу мосту і запевняв, що виконував функції перевізника.

Не зважаючи на те, що через даний міст не ходить багато людей, проте ним користуються жителі мікрорайону, щоб скоротити шлях та перейти до іншої частини міста. Зловмисників цікавило лише те, як отримати «легкі гроші», тому вони не задумувалися, що пошкодження мосту може наражати людей на небезпеку та призвести до трагічних випадків. Але завдяки небайдужим громадянам та оперативним діям правоохоронців, усього вдалося уникнути.

Наразі слідчим відділенням Уманського міськвідділу міліції дана подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк до п’яти років.

Про це інформує СЗГ УМВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100