Український кінодебют журналіста Олександра Течинського на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA» представлять Черкаській публіці 14 травня 2013 року. У своєму фільмі «Сери та сеньйори» Течинський покаже нетипову Україну – такою, як її щоосені бачать десятки тисяч уманчан та приїжджих заробітчан під час паломництва хасидів на могилу цадика Нахмана для святкування єврейського нового року.

За словами організаторів цей фільм неможливо було лишити поза увагою і бодай раз показати в Черкасах: «В рамках відзначення Днів Європи в Україні нам запропонували обрати лише 2 з дестки кращих фільмів міжнародного фестивалю. Сумнівів не було щодо цієї стрічки через її зйомки на Черкащині в м.Умань – пояснює співорганізатор показу – фахівець Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Сергій Слинько. До того ж це весела і оптимістична історія чотирьох днів, попри жахливі життєві реалії зображені в ній. Закачати кінокартину з Інтернету неможливо. Кур’єрська служба доставила електронний носій з фільмом сьогодні і за умовами фестивалю після показу нам доведеться знищити диск. Тому побачити свіжу і вже легендарну історію Черкащани зможуть лише сьогодні о 12.00 у обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Тараса Шевченка. Вхід вільний».

Для більшого розуміння кінострічки Центр європейської інформації при обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Тараса Шевченка організовує після фільму зустріч із представниками єврейської громади міста "Хесед-дорот", а також виставку творчих робіт єврейської громади. Дискусію з учасниками фільмопоказу промодерують представники Черкаської обласної благодійної фундації «Паритет».

Другий фільм фестивалю – «Нові герої» відбудеться 16 травня о 15.00 у тому ж приміщенні. Це три документальних фільми-портрети звичайних українців. У кожного з них своя історія, проте є й спільне – їхня боротьба з несправедливістю у країні сьогодні.

Кінопокази відбуваються в рамках проекту «Дні Європи в Україні – 2013» Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» та Мережі Центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org) реалізовується за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Проект передбачає проведення Днів Європи у травні 2013 року у регіонах України з фокусуванням на дискусіях про європейські цінності, зокрема, тематиці прав людини та громадянської активності.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100