реклама

реклама

Народний депутат України Антон Яценко зареєстрував законопроект про посилення відповідальності за проведення собачих боїв, йдеться на персональному сайті нардепа.

Метою законопроекту є заборона проведення собачих боїв у будь-якому вигляді, які наносять значну шкоду суспільству.

Зареєстрованим народним депутатом законопроектом передбачено карати штрафом від 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк за проведення боїв за участі собак та інших тварин, яких відносять до хребетних, а також селекціонування, навчання та використання собак для боїв, нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене для проведення спортивних, видовищних заходів з хуліганських, корисливих чи інших мотивів.

З 2006 року, після прийняття Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження», собачі бої в Україні були заборонені, «але з прийняттям закону бої не зникли, а просто перейшли в підпілля. Крім того, почастішали випадки, коли власники собак бійцівських порід влаштовують так звані «тестові бої».

– Називаючи такі заходи «спортивними», власники випускають на арену змордованих голодом й спрагою собак й нацьковують їх один на одного. Бої можуть тривати до моменту смерті однієї з собак та частіше собаки вмирають майже одразу після бою. За деякими даними, широкої популярності в Україні набуває використання диких тварин, розміщених у клітках, – лисиць, ведмедів, борсуків, єнотів, єнотовидних собак та інших – для нацьковування на них мисливських собак, – зазначає автор законопроекту.

Народний депутат вважає такі дії варварськими та аморальними і переконаний, що вони потребують контролю з боку держави.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100