реклама

реклама

Громадський комітет міста Черкаси «Захистимо місцеве самоврядування» звернувся до лідерів опозиційних партій, народних депутатів: Арсенія Яценюка ВО «Батьківщина», Олега Тягнибока ВО «Свобода», Віталія Кличка партія УДАР з приводу політичної ситуації, що склалася в місті.


«Звернутися до Вас змусила подія, що відбулася 24 квітня 2013 року – прийняття сесію Черкаської міської ради рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Одарича, яке викликало негативне ставленняу жителів міста.

Сергій Одарич був обраний міським головою в жовтні 2010 року на законних підставах, отримавши 36% голосів виборців. Стаття 79 закону «Про місцеве самоврядування в Україні» чітко визначає перелік підстав, відповідно до яких можуть бути достроково припинені повноваження міського голови: особиста заява; припинення громадянства; набрання законної сили обвинувачу вального вироку суду; порушення вимог законодавства щодо сумісності діяльності  з іншою роботою; визнання судом недієздатним; смерті. Жодної з цих, встановлених законодавством підстав, депутати не мали, тому рішення 40 депутатів про дострокове припинення повноважень міського голови розцінюємо як волюнтаристське та безвідповідальне, направлене на дестабілізацію ситуації в місті, породження економічного хаосу та диктату утаємничених кланів», – йдеться у зверненні.

«Викликає здивування ситуація, за якою ініціаторами дострокового припинення повноважень міського голови виступили дві начебто протилежні політичні сили: Партія регіонів та ВО «Батьківщина». Ці політичні сили несуть відповідальність за порушення закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та спотворення волі виборців, висловленої в 2010 році.

29 квітня комуністично-регіональна-бютівська більшість Черкаської міської ради сформувала новий виконавчий комітет, до складу якого увійшло двоє представників ВО «Батьківщина» - депутати облради Анатолій Бондаренко та Станіслав Овчаренко. Секретарем міської ради, в.о. міського голови обраний комуніст Віктор Білоусов, який неодноразово балотувався на посаду міського голови, отримуючи 4-10% голосів виборців.Таким чином в Черкасах, за сприяння опозиційних партій, відбувся заколот.

8 травня 2013 року в.о. міського голови міста Черкаси Віктор Білоусов заявив про необхідність відновлення пам`ятника Леніну на Соборній площі міста. Черкащини не голосували за комуністів і  не вважають Леніна українським патріотом.

В вересні 2008 року нами був створений громадський комітет «Вшануємо пам`ять померлих – очистимо Черкащину від пам`яток організаторів Голодомору», діяльність якого завершилась демонтажем пам`ятника кату українського народу. Саме під керівництвом  міського голови Сергія Одарича виконком прийняв рішення про демонтажпам`ятника Леніну, перейменування  площі Леніна на площу «Соборна»; перейменування вулиці Енгельса на вулицю В`ячеслава Чорновола.

Сьогодні ворожі антиукраїнські сили намагаються відновити комуністичну імперію, керовану з Москви, для якої люди лише гарматне м`ясо. Місцеві партійні опозиційні лідери вступають в сепаратні переговори з комуністами та регіоналами, пояснюючи виборцям  свої дії виконанням  доручень партійного керівництва – Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока. Тим самим такі люди, як голова ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко, дискредитують статус опозиції перед виборцями.

Звертаємось до Вас, лідерів опозиційних сил,  дати оцінку діям  черкаських колег та пояснити черкащанам: яка політична платформа  їхніх дій, що приводять до відновлення комунізму?

Відповідь просимо надати на адресу: м. Черкаси, бул. Шевченка, 185, обласна рада, депутату Майбороді Любові Володимирівні. Ваша відповідь буде доведена до відома виборців міста», – йдеться в заяві.

Члени комітету: Юрій Громовський, депутат обласної рад;и, Веніамін Мельник,  доцент ЧДТУ, зав. кафедрою економічної кібернетики; Микола Котко, сільський голова села Червона Слобода; Віталій Масненко, професор ЧНУ, доктор історичних наук;Любов Майборода, депутат обласної ради від міста Черкаси.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100