реклама

реклама

Об’єднана опозиція Черкащини не підтримувала ненормальну більшість, сформовану Партією регіонів та «Вільними демократами». Тож голосування за відставку Сергія Одарича усіма політичними силами в міськраді було цілком логічним. Подальші ж дії «Батьківщини» вже викликають дискусії.

– Наша позиція щодо відставки міського голови Одарича та виконкому є абсолютно логічною. Щодо наступних дій фракції «Батьківщини» у міській раді, то я вважаю, що повну відповідальність за такі дії має взяти міська організація партії «Батьківщини», її міська фракція та обласний осередок партії «Батьківщина», спільно із її керівництвом, – цитує опозиційний сайт «Дзвін» координатора Ради опозиційних сил Черкащини Леоніда Даценка. – Чому я так кажу? Тому, що недавно один із лідерів «Батьківщини», депутат Верховної Ради та наш земляк Микола Томенко у телеефірі заявив, що входження «Батьківщини» у виконком та співпраця із новою більшістю є політичною помилкою. І це правда. Бо на сьогодні є чітке, логічне, конкретне та принципове рішення для всіх опозиційних сил, для всіх місцевих рад: ми не співпрацюємо із Партією регіонів, і тим паче, не входимо із ними до виконавчих органів влади за нинішнього антинародного режиму.

За словами Леоніда Даценка, дії «Батьківщини» у Черкаській міській раді йдуть усупереч цьому рішенню.

– Або це, з боку місцевого осередку «Батьківщини» (йдеться про входження «Батьківщини» у виконком), якесь ноу-хау? Адже іншого рішення Об’єднаної опозиції – «Свободи», «УДАРу», «Батьківщини», немає. Більше того, за співпрацю із владою «Фронт змін» виключив із партії депутатів міської ради. І так було і у інших радах, і у тому числі й у Верховній Раді. Зараз, до прикладу, стоїть питання про виключення із парламентської фракції «Батьківщини» тих депутатів, які не голосували за відставку уряду Азарова. І якщо «Батьківщина» така принципова, тоді чому цю принциповість вона не виявила і на місцевому рівні? Це питання до лідерів обласної та міської організації «Батьківщини», до її фракції у міській раді. І якщо вони називають своїх депутатів у Верховній Раді «тушками», то у міській раді це ж вже не «тушки», це вже «консерви». «Консерви», які, по суті, є гримучою сумішшю, яка може вистрілити будь-якими рішеннями.

Для прикладу, Леонід Даценко назвав рішення, чи то пак, бажання в. о. мера Черкас Віктора Білоусова повернути на Соборну площу пам’ятник Леніну…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100