реклама

реклама

Учора ввечері у Черкасах на просп. Хіміків відбувся витік азотної кислоти. Про це на вранішній нараді в Черкаському міськвиконкомі сказав перший заступник міського голови Віктор Беззубенко.

За його словами, про аварію чиновники дізналися від небайдужих жителів міста, які зателефонували в Оперативну службу, повідомивши про специфічний запах.

Витків відбувся з київської машини, яка заправилася кислотою на ПАТ «Азот». Авто вдалося знайти вже за межами міста.

– Враховуючи, що оперативно втрутилися всі служби – наша Оперативна служба, МНС, прокуратура, СБУ – всі заходи відбулися згідно до нормативних документів. Наша служба завезла пісок. Зараз єдине, чого немає, це аналізу санстанції. Усі заходи відбулися належним чином, оперативно, повного витікання з системи не відбулося, – запевнив чиновник.

Між тим Віктор Беззубенко зазначив, що назад машину ПАТ «Азот» взяти відмовився.

– За інформацією, яку я маю, машина заправилася правильно, вона була допущена до перевезення. Розгерметизація відбулася під час перевезення по просп. Хіміків, – додав перший заступник міського голови.

Як інформують у прес-службі ДСНС області, фахівці-хіміки встановили, що на проїзній частині вулиці 14 грудня, у вигляді 15-метрового шлейфу розлито неконцентровану (55%) азотну кислоту.

Оперативно-розшуковими діями було знайдено автомобіль-тягач МАН, що транспортував небезпечний вантаж з ПАТ «Азот» і який зупинився на провулку Комунальному, 29.

Після виявлення автомобіля було встановлено, що з розділеної на відсіки цистерни, об’ємом 28 м куб., яка під час руху розгерметизувалася, на дорогу продовжує витікати кислота.

За попередніми даними, на землю витекло до 1 метру кубічного небезпечної хімічної речовини, площа розливу склала 20 квадратних метрів. Нейтралізація розлитої кислоти проводилась розбавленням її водою та за допомогою соди та піску. Кислоту з пошкодженої цистерни було злито у спеціальні ємності. Роботи на місці пригоди тривали впродовж усієї ночі і були завершені о 8-ій годині ранку.


Нейтралізацію піщаної суміші, яку використовували на місці події як губку, буде проводити ТОВ «Добрробут Еко України». Місце витоку хімічно-небезпечної речовини належить до промислової зони обласного центру, де житловий сектор відсутній. Загрози населенню немає.

Причину розгерметизації цистерни встановить спеціальна технічна експертиза

На цей час дорожнє полотно розчищено, загрози для життя і здоров'я людей, а також для навколишнього середовища немає. Рух автотранспорту відновлено в обох напрямках.

ТУТ можна переглянути відео з місця події.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100