Держфінінспекція в Черкаській області провела ревізію комунального підприємства «Уманська міська лікарня» за період з 1 січня 2011 по 31 січня 2013, за результатами якої встановлено фінансових порушень на суму понад 454 тис. грн, з них операції, що призвели до втрат, – на суму майже 120 тис. грн.

Зокрема, виявлено, що в лікарні не завжди правильно нараховувалась та виплачувалась заробітна плата, а також були встановлені факти утримання понаднормативних посад працівників. Унаслідок цього медичному закладу завдано збитків на суму 62,5 тис. грн.

Також було встановлено, що до кошторису лікарні внесені недостовірні дані щодо чисельності операторів котельні, як наслідок – завищена вартість витрат на технічне обслуговування. Зазначене порушення призвело до незаконних витрат бюджетних коштів  на суму понад 11,7 тис. грн.

Допущені порушення й при оплаті комунальних послуг. Так, за рахунок бюджетних коштів, оплачено вартість природного газу, спожитого орендарями, на загальну суму 32,6 тис. грн.

Окрім того, під час ревізії виявлено, що з метою уникнення відображення фактичного стану з використання теплової енергії в бухгалтерському обліку не відображена кредиторська заборгованість за вказаними послугами на суму майже 300 тис. грн.

Про результати ревізії поінформовано органи прокуратури, зазначають у прес-службі Держфінінспекції області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100