Народні депутати України Микола Томенко та Ірина Геращенко зареєстрували у Верховній Раді України проект постанови «Про призначення позачергових виборів Черкаського міського голови та Черкаської міської ради»  (№2991 від 14.05.2013), йдеться у повідомленні прес-служби партії «УДАР».

Депутати пропонують парламенту у першу неділю після шістдесятиденного терміну з дня прийняття постанови провести одночасно дочасні вибори Черкаської міськради і черкаського міського голови.

Свою ініціативу депутати, які є кураторами Черкащини від «Батьківщини» та «УДАРу», обгрунтовують тим, що обласний центр повинен мати повноправного мера, а сьогодні містом керує виконуючий обов’язки.

«Черкаси не повинні, як Київ та Чернівці, залишатися без легітимно обраного мера. Якщо міськрада прийняла рішення про відставку мера через його незадовільну роботу, значить Верховна Рада зобов’язана призначити вибори нового міського голови», – наголошують автори ініціативи.

Також вони вважають, що нинішня черкаська міськрада, що неодноразово дискредитувала себе, має піти у небуття, а черкащани повинні обрати легітимну міську владу.

«Через непродуману і конфліктну політику місцевої влади у Черкасах сьогодні виникла політична криза місцевого масштабу. Всі, хто замість того, аби займатися містом, займався політичними інтригами, порушував права громади і закони про місцеве самоврядування, мають піти у відставку. А черкащани мають право обрати собі нову владу»,- наголошують автори постанови.

Нагадаємо, що колишнього міського голову Сергія Одарича рішенням міськради 24 квітня було відправлено у відставку. У свою чергу, Одарич 25 квітня подав позов до Соснівського районного суду Черкас з вимогою скасувати рішення міської ради від 24 квітня про його відставку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100