Цього тижня з «нуля» почали проводити поточне асфальтування доріг міста, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

За словами заступника міського голови Черкас Павла Карася, через помилки попередньої влади місто було зовсім не готове до проведення ямкового ремонту.

– Не було домовленостей із підрядними організаціями, які б допомогли комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» швидше впоратися з усіма поставленими задачами, – говорить Павло Карась. – Наголошу, що це КП зараз працює в критичному стані: усі рахунки арештовані, а заробітна плата працівникам не виплачувалась із січня цього року. На підприємстві працює лише 7 осіб, які можуть укладати асфальт. Цього зовсім недостатньо. Тож працюють лише дві бригади: одна з яких фрезерує, а інша – асфальтує. З такими темпами ми будемо асфальтувати дороги дуже довго.

Також, за словами заступника мера, усі черкаські заводи, які постачали асфальтну суміш, стоять і не випускають продукцію. АБЗ має господарський спір у суді і не має бітуму, без сировини і ПАТ «Південь», а без газу – облавтодорівський завод у Хацьках.

– Тому ми зараз змушені брати асфальт аж у Золотоноші, – говорить Павло Карась. – У цій ситуації я ухвалив для себе рішення – збільшити фінансування «ЧЕЛУАШу», збільшити кількість бригад з двох до п’яти, які б працювали у дві зміни – весь світловий день. На моє переконання, через поганий стан черкаських доріг ямковий ремонт має продовжуватись постійно. Адже одні ями ми латаємо, а поряд з’являються інші. Ми забезпечимо безперервний процес, щоб водії не відчували дискомфорту. Я планую, що найбільші ями ми ліквідуємо вже до кінця червня.


Зараз комунальники проводять асфальтування автошляхів на в’їзді у місто з боку Золотоноші, де ситуація була вкрай критичною. На цій ділянці працює дві бригади: одна фрезерує, інша асфальтує.


– Ми плануємо, що за два тижні вийдемо на норму укладки не менше 60 тонн асфальту в день, – каже Павло Карась. – На черзі комунальники планують привести до ладу й інші в’їзди до Черкас. А також залишилась незавершеною і дорога в районі Онопрієнка-Одеської. Скажу, що ми змінимо попередній графік поточного ремонту доріг, оскільки в старому зазначена лише третина від потреби.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100