реклама

реклама

"Я не залишу нікого поза увагою..."

"Я не залишу нікого поза увагою..."

«Терпець урвався. Не мені, а тим людям, перед якими є заборгованість. Якщо хтось думає, що після цієї колегії все залишиться так як було, то я хочу сказати, що у мене достатньо способів, щоб змусити цих господарів, керівників, посадових осіб відчути всю ту важкість цього питання на собі особисто. Я не залишу нікого поза увагою. І всю повноту влади використаю на захист тих людей, яким не заплатили заробітну плату», – заявив сьогодні, 28 січня, на обласній колегії голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб у ході розгляду питання «Про стан та посилення контролю за погашенням заборгованості з заробітної плати».

Він наголосив, що безліч нарад і колегій з цього питання не вирішили до кінця проблеми.

– Минулого року намітилася позитивна динаміка щодо погашення заборгованості з зарплат, проведена чимала робота. Кількість підприємств, які мали заборгованість зменшилася із 145 до 61. Але все ж таки 61 підприємство Черкащини має заборгованість! Зменшилася і в цілому загальна сума боргу майже на 30%. Але… На економічно активних підприємствах заборгованість хоча й зменшена майже в два рази, проте вона сьогодні залишається досить високою і становить мільйони гривень. Несвоєчасно сьогодні виплачується заробітна плата на економічно активних підприємствах міст Черкаси, Ватутіне, Канів та ряду підприємств Жашківського, Звенигородського, Кам’янського та Черкаського районів. Торік ми десятки разів розглядали це питання на різних рівнях. Майже 20 разів засідала тимчасова комісія, яка якраз займається питаннями заборгованості по заробітній платі. Але все-таки ми і в цей рік перетягнули цю проблему. Якщо подивитися і проаналізувати рішення колегій минулого року, то ми бачимо, що в повній мірі вони не виконані. І за цими невиконаними рішеннями стоять конкретні посадові особи, стоять конкретні власники, підприємці, керівники, які сьогодні ходять по цій землі і, мабуть, не відчувають своєї високої відповідальності за долю тих людей, яких вони залишили без заробітної плати, без коштів, – наголосив Сергій Тулуб.

Конкретніше про стан заборгованості і заробітної плати в області доповів новий начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Василь Лелека.

Які підприємства-боржники вже таки розрахувалися перед працівниками, який термін мають інші підприємства для того, щоб розрахуватися, та які міри до цих підприємств прийматиме влада. Про це читайте трохи згодом.

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Фігаро 29.01.2011 18:59
Цитую Фокус:
Цікаво,чи з"явиться в Україні новий Богдан Хмельницький?
Пора.

Або хоча б Богдан Титомир :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Бровко 29.01.2011 12:06
Пану експерту я хотів би заперечити. Якщо пишеш щото то треба нести відповідальніст ь і дійсно бути експертом в цій справі, а просто бла,бла нікому не цікаво. Що ви хоче сказати, що ВАТ "Птахофабрика Перше Травня" с. Хутори і ЗАТ "Черкаський тепличний комбінат" є банкрутами, та пан Експерт хотя б знає, яка виручка складає за місяць на цих підприємствах. А я відповім, що це дуже успішно економічні активні підприємства ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Фокус 29.01.2011 11:44
Цікаво,чи з"явиться в Україні новий Богдан Хмельницький?
Пора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Фігаро 29.01.2011 08:53
Щось давно не було ротацій серед голів РДА. Сергію Борисовичу, пора! :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Кастэн 29.01.2011 00:33
ужжос :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Україна 28.01.2011 23:26
А як ви не шановний губернаторе ходите по цій землі,як вона не горить під вашими ногами віддаючи наказ скороти ставки бюджетникам до 0.75 ставки?Як цим людям прожити на заробітню плату нижчу за прожитковий мінімум?От у цих людей дійсно терпець на межі!!!!!!!Брон юйте квитки за кордон тікати ,бо можети й не встигнути!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Експерт 28.01.2011 22:30
Там де був хоч найменший шанс погасити борг по зарплаті вже давно розрахувалися. Працівники тих підприємств-боржників, що залишилися навряд чи коли небудь дочекаються кровно заробленої копієчки. Бо ж там залишилися лише "ріжки та ніжки" та купа інших боргів. Добряче прийдеться попотіти чиновникам у районах, щоб правдами і неправдами ліквідувати у статистичному обліку це ганебне явище і уникнути гніву обласного керівництва! ХАЙ ВАМ БОГ ПОМАГАЄ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Віктор 28.01.2011 20:39
Ти ба!!!!! А який же порядок в Черкаському районі навів Влізло? Памятається так хвалився....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100